Granite Belt

De Granite Belt is een opkomende wijnregio in Queensland, Australië, die bekend staat om zijn unieke terroir en wijnen van hoge kwaliteit. Gelegen in het koele klimaat van de Darling Downs, ongeveer 2,5 uur rijden ten zuidwesten van Brisbane, biedt de Granite Belt een adembenemend landschap van granieten heuvels, weelderige bossen en wijngaarden.

Het klimaat in de Granite Belt is koeler dan veel andere wijnregio’s in Australië, waardoor het mogelijk is om een breed scala aan druivensoorten te verbouwen. De regio staat bekend om zijn productie van wijnen zoals Shiraz, Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Verdelho en Sémillon. Deze druiven gedijen goed in het granietrijke terroir, dat unieke mineralen en voedingsstoffen biedt aan de wijnstokken.

De Shiraz-wijnen uit de Granite Belt zijn vaak elegant en expressief, met aroma’s van rijp rood fruit, peper en specerijen. Cabernet Sauvignon-wijnen hebben een goede structuur, stevige tannines en tonen van zwarte bessen en cederhout. Chardonnay-wijnen uit de regio tonen frisheid en complexiteit, met tonen van tropisch fruit en een goede zuurgraad.

Een bezoek aan de Granite Belt biedt de mogelijkheid om te genieten van proeverijen bij de vele ambachtelijke wijnhuizen en wijndomeinen in de regio. Hier kun je de wijnen proeven, de passie van de wijnmakers ervaren en meer te weten komen over het unieke terroir van de Granite Belt. Daarnaast kun je genieten van andere activiteiten, zoals het verkennen van de prachtige natuurlijke landschappen, wandelen door nationale parken en genieten van lokale gastronomische gerechten. De Granite Belt is een wijnregio die in opkomst is en steeds meer erkenning krijgt voor zijn wijnen van hoge kwaliteit. Met zijn unieke terroir, variëteit aan druivensoorten en prachtige landschappen is de Granite Belt een bestemming die elke wijnliefhebber zou moeten verkennen