Aglianico

Een Krachtige Italiaanse Druivensoort met Diepgang en Karakter

Introductie: Anglianico, een krachtige en expressieve druivensoort afkomstig uit Italië, heeft een onweerstaanbare aantrekkingskracht op wijnliefhebbers die houden van wijnen met diepgang en karakter. Met zijn rijke geschiedenis en opmerkelijke eigenschappen heeft Anglianico een prominente plaats veroverd in de wereld van de Italiaanse wijnen.

Kenmerken: Anglianico gedijt voornamelijk in Zuid-Italië, met name in de regio’s Campanië, Basilicata en Apulië. De druiven profiteren van de warme klimaten en de vulkanische bodems, wat resulteert in wijnen met een diepe kleur, stevige tannines en een uitgesproken karakter. Anglianico-wijnen worden gekenmerkt door hun intense aroma’s van donker fruit, zoals bramen en zwarte kersen, vergezeld van hints van kruiden, tabak en aardse tonen. Ze hebben een krachtige structuur, een volle body en een langdurige afdronk.

Geschiedenis: De geschiedenis van Anglianico gaat duizenden jaren terug tot het oude Griekenland. De druivensoort heeft zijn oorsprong in de regio Molise, maar heeft zich verspreid naar andere delen van Zuid-Italië. Anglianico werd geprezen door de Romeinen en stond bekend als de “wijn van de goden”. Het is een van de oudste en meest gerespecteerde druivensoorten van Italië. Door de eeuwen heen heeft Anglianico zijn reputatie als nobele druif behouden en heeft het internationale erkenning gekregen.

Culinaire veelzijdigheid: Anglianico-wijnen zijn uitstekende begeleiders van culinaire lekkernijen. De stevige tannines en de volle body van de wijn passen goed bij gerechten met een intense smaak. Probeer een Anglianico te combineren met gegrild rood vlees, wildgerechten, stoofschotels of pittige kazen. De complexe aroma’s en de krachtige structuur van Anglianico vullen perfect aan en zorgen voor een harmonieuze combinatie met hartige en robuuste gerechten.

Aroma’s en smaken: Anglianico onderscheidt zich door zijn uitgesproken aroma’s en smaken. In het glas presenteert de wijn een intens boeket van rijp rood en zwart fruit, zoals bramen, kersen en pruimen. Kruidige tonen van zwarte peper, kruidnagel en tabak voegen diepte en complexiteit toe. Naarmate de wijn zich ontvouwt, komen er aardse tonen naar voren, zoals truffel en leer. De stevige tannines geven structuur en een aangename bite, terwijl de aanhoudende afdronk langdurig genot biedt.

Conclusie: Anglianico is een krachtige en intrigerende druivensoort die de aandacht verdient van wijnliefhebbers die op zoek zijn naar diepgang en karakter. Met zijn intense aroma’s, stevige tannines en indrukwekkende structuur biedt Anglianico een wijnervaring die zowel verfijnd als opwindend is. Probeer eens een Taurasi, Aglianico del Vulture of Aglianico del Taburno om de onderscheidende eigenschappen van deze druivensoort te ontdekken. Laat u betoveren door de kracht en de unieke persoonlijkheid van Anglianico en geniet van een meeslepende wijnreis.


De beschrijvingen van alle 100 druivensoorten van de website gebundeld in één boekje! Handig en helemaal gratis.

Santé!