Auxerrois

Een Verfijnde en Elegante Druif met Delicate Aromatische Pracht

Introductie: Auxerrois, een verfijnde en elegante druivensoort, heeft zijn wortels in de wijngebieden van Frankrijk, Luxemburg en Duitsland. Met zijn delicate aroma’s en elegante karakter weet Auxerrois wijnliefhebbers te betoveren.

Kenmerken: Auxerrois wordt beschouwd als een oude druivensoort en de exacte oorsprong ervan is enigszins mysterieus. De druiven groeien in compacte trossen en hebben een dunne schil. Auxerrois-wijnen staan bekend om hun verfijnde en elegante karakter, met een medium body en een aangename zuurgraad. Ze bieden een bouquet van witte bloemen, perzik, peer en subtiele kruidige tonen. In de mond onthult Auxerrois een delicate balans tussen fruitige frisheid, een zachte textuur en een verfijnde afdronk.

Geschiedenis: Auxerrois is al eeuwenlang aanwezig in de wijnbouwtradities van Frankrijk, Luxemburg en Duitsland. Hoewel de precieze oorsprong van de druivensoort niet volledig bekend is, wordt aangenomen dat Auxerrois zijn naam heeft gekregen van de stad Auxerre in de Bourgogne, waar het voor het eerst werd geteeld. Sindsdien heeft Auxerrois zich verspreid naar andere wijngebieden en heeft het een reputatie opgebouwd als een druivensoort die wijnen van hoge kwaliteit voortbrengt.

Culinaire veelzijdigheid: Auxerrois-wijnen lenen zich uitstekend voor culinaire combinaties. Met hun verfijnde karakter en delicate aroma’s vormen ze een uitstekende keuze bij lichte gerechten. Probeer Auxerrois te combineren met schaal- en schelpdieren, zoals oesters, garnalen of mosselen, om de subtiele zeevruchtenaroma’s te complimenteren. Het past ook goed bij gevogelte, zoals kip of kalkoen, en bij romige kazen. Daarnaast kan Auxerrois ook genoten worden als aperitief, waarbij de elegante expressie van de wijn goed tot zijn recht komt.

Aroma’s en smaken: Auxerrois onderscheidt zich door zijn delicate en aromatische pracht. In het glas presenteert de wijn een verleidelijk bouquet van witte bloemen, zoals acacia en meidoorn, vergezeld van tonen van perzik, peer en appel. De smaak van Auxerrois is verfijnd en evenwichtig, met een mooie fruitigheid, frisse zuren en een subtiele kruidigheid. De wijn heeft een zijdezachte textuur en een elegante afdronk.

Conclusie: Auxerrois is een druivensoort die wijnliefhebbers weet te bekoren met zijn verfijnde en elegante karakter. Met zijn delicate aroma’s, mooie fruitigheid en subtiele kruidigheid biedt Auxerrois een wijnervaring die zowel verfijnd als aangenaam is. Probeer eens een Auxerrois uit de Elzas, Luxemburg of Duitsland en laat u betoveren door de delicate pracht van deze druivensoort. Ontdek zelf waarom Auxerrois wordt gewaardeerd in de wijnwereld en geniet van de subtiliteit en elegantie die het te bieden heeft.


De beschrijvingen van alle 100 druivensoorten van de website gebundeld in één boekje! Handig en helemaal gratis.

Santé!