Carignan

Een Krachtige en Karaktervolle Druivensoort met Intensiteit en Rijke Complexiteit

Introductie: Carignan, een krachtige en karaktervolle druivensoort, imponeert wijnliefhebbers met zijn intensiteit en rijke complexiteit. Met zijn unieke eigenschappen en boeiende karakter heeft Carignan een prominente plaats veroverd in de wijnwereld.

Kenmerken: Carignan is een blauwe druivensoort die voornamelijk wordt verbouwd in warme klimaten, zoals die van de Middellandse Zee. De druiven gedijen goed in droge omstandigheden en leveren wijnen op met een diepe kleur en een krachtig karakter. Carignan-wijnen staan bekend om hun intensiteit, met aroma’s van rijpe bessen, pruimen en specerijen, vergezeld van aardse en kruidige tonen. Ze hebben een stevige structuur, stevige tannines en een medium tot volle body.

Geschiedenis: Carignan heeft een rijke geschiedenis in de wijnproductie, met name in de regio’s Zuid-Frankrijk, Spanje en Italië. De druivensoort werd oorspronkelijk gebruikt als een blending-druif, vanwege zijn diepe kleur en hoge zuurgraad. Hoewel Carignan in het verleden bekend stond om zijn hoge opbrengsten en robuuste wijnen, hebben wijnmakers de afgelopen decennia de potentie van Carignan herkend en zijn ze begonnen met het produceren van kwaliteitswijnen die de expressieve kenmerken van de druivensoort weerspiegelen.

Culinaire veelzijdigheid: Carignan-wijnen lenen zich uitstekend voor gastronomische combinaties. Met hun krachtige karakter en rijke complexiteit vormen ze een uitstekende aanvulling op diverse gerechten. Carignan gaat goed samen met gegrild rood vlees, stoofschotels, wildgerechten en gerijpte kazen. De stevige structuur en intense smaken van Carignan zorgen voor een harmonieuze balans met de rijke smaken en texturen van deze gerechten. Daarnaast kan Carignan ook op zichzelf worden genoten als een wijn om rustig van te genieten.

Aroma’s en smaken: Carignan onderscheidt zich door zijn kenmerkende aroma’s en smaken. In het glas presenteert de wijn een boeket van rijpe bessen, pruimen en specerijen, met aardse en kruidige tonen. Qua smaak biedt Carignan een intense fruitigheid, stevige tannines en een rijke complexiteit. De afdronk is vaak langdurig en indrukwekkend.

Conclusie: Carignan is een druivensoort die wijnliefhebbers weet te imponeren met zijn kracht, karakter en rijke complexiteit. Met zijn intense aroma’s, stevige structuur en uitgesproken smaken biedt Carignan een wijnervaring die zowel indrukwekkend als boeiend is. Probeer eens een Carignan-wijn uit Zuid-Frankrijk, Spanje of Italië en laat u betoveren door de intensiteit en rijke complexiteit van deze druivensoort. Ontdek zelf waarom Carignan steeds meer waardering krijgt en geniet van de kracht en karaktervolle expressie die het te bieden heeft.


De beschrijvingen van alle 100 druivensoorten van de website gebundeld in één boekje! Handig en helemaal gratis.

Santé!