Catarratto

Een Verfrissende Siciliaanse Druivensoort met Levendige Citrusaroma’s en Mediterrane Karakter

Introductie: Catarratto, een verfrissende Siciliaanse druivensoort, verwelkomt wijnliefhebbers met zijn levendige citrusaroma’s en mediterrane karakter. Als een van de meest verbouwde druivensoorten op het Italiaanse eiland Sicilië, heeft Catarratto zijn eigen unieke plaats veroverd in de wijnwereld.

Kenmerken: Catarratto gedijt goed in het warme mediterrane klimaat van Sicilië en levert wijnen op met een verfrissend karakter. Catarratto-wijnen staan bekend om hun levendige citrusaroma’s, met hints van citroen, grapefruit en groene appel. Ze hebben een lichte tot medium body en bieden een verfrissende zuurgraad die zorgt voor een levendige en dorstlessende drinkervaring.

Geschiedenis: Catarratto heeft een lange geschiedenis op Sicilië en wordt beschouwd als een van de oudste inheemse druivenrassen van het eiland. De druivensoort wordt al eeuwenlang verbouwd en heeft zich aangepast aan de lokale omstandigheden, waardoor het zijn unieke karakter heeft ontwikkeld. Tegenwoordig wordt Catarratto gewaardeerd om zijn bijdrage aan de productie van kwaliteitswijnen die de typiciteit van Sicilië weerspiegelen.

Culinaire veelzijdigheid: Catarratto-wijnen lenen zich uitstekend voor culinaire combinaties. Met hun verfrissende karakter en levendige citrusaroma’s vormen ze een uitstekende aanvulling op diverse gerechten. Catarratto gaat goed samen met zeevruchten, schelp- en schaaldieren, lichte salades en verse kazen. De frisse zuurgraad en levendige citrusaroma’s van Catarratto vullen de smaken van deze gerechten aan en creëren een harmonieuze balans. Daarnaast kan Catarratto ook genoten worden als een verfrissende wijn op zichzelf.

Aroma’s en smaken: Catarratto onderscheidt zich door zijn kenmerkende aroma’s en smaken. In het glas presenteert de wijn een boeket van citroen, grapefruit en groene appel, met hints van bloemen en mediterrane kruiden. Qua smaak biedt Catarratto een verfrissende zuurgraad, levendige citrusaroma’s en een lichte tot medium body. De afdronk is vaak lang en verkwikkend.

Conclusie: Catarratto is een druivensoort die wijnliefhebbers weet te verfrissen met zijn levendige citrusaroma’s en mediterrane karakter. Met zijn kenmerkende aroma’s, verfrissende zuurgraad en lichte body biedt Catarratto een wijnervaring die zowel plezierig als veelzijdig is. Probeer eens een Catarratto-wijn uit Sicilië en laat u meeslepen door de levendige citrusaroma’s en het verkwikkende karakter van deze fascinerende druivensoort. Ontdek zelf waarom Catarratto zo geliefd is en geniet van de verfrissende expressie die het te bieden heeft.


De beschrijvingen van alle 100 druivensoorten van de website gebundeld in één boekje! Handig en helemaal gratis.

Santé!