Dornfelder

Een Intrigerende Druivensoort met Intense Kleur en Fruitige Karakter

Introductie: Dornfelder, een intrigerende druivensoort, weet wijnliefhebbers te fascineren met zijn intense kleur en fruitige karakter. Als een van de meest veelbelovende blauwe druivenrassen uit Duitsland, heeft Dornfelder zijn eigen speciale plek veroverd in de wijnwereld.

Kenmerken: Dornfelder is een blauwe druivensoort die voornamelijk wordt verbouwd in Duitsland. De druiven leveren wijnen op met een diepe en intense kleur, vaak donkerpaars of bijna zwart. Dornfelder-wijnen staan bekend om hun fruitige karakter, met aroma’s van rijpe bessen, kersen en pruimen. Ze hebben een medium tot volle body en bieden een rijke en sappige smaakervaring.

Geschiedenis: Dornfelder is relatief jong in vergelijking met andere druivensoorten en werd in de jaren 1950 in Duitsland ontwikkeld door een kruising van twee andere druivenrassen. Het werd al snel populair vanwege zijn vermogen om wijnen met intense kleur en fruitige aroma’s voort te brengen. Vandaag de dag is Dornfelder een geliefde druivensoort, zowel in Duitsland als daarbuiten.

Culinaire veelzijdigheid: Dornfelder-wijnen lenen zich uitstekend voor culinaire genoegens. Met hun intense kleur en fruitige karakter vormen ze een veelzijdige partner voor diverse gerechten. Dornfelder gaat goed samen met gegrild vlees, wildgerechten, stoofschotels, pittige kazen en chocoladedesserts. De sappige fruitigheid en volle body van Dornfelder vullen de smaken van deze gerechten aan en creëren een harmonieuze balans. Daarnaast kan Dornfelder ook op zichzelf worden genoten als een heerlijke en expressieve wijn.

Aroma’s en smaken: Dornfelder onderscheidt zich door zijn kenmerkende aroma’s en smaken. In het glas presenteert de wijn een boeket van rijpe bessen, kersen en pruimen, met subtiele hints van kruiden en specerijen. Qua smaak biedt Dornfelder een sappige en fruitige expressie, met zachte tannines en een goede structuur. De afdronk is vaak lang en fruitig.

Conclusie: Dornfelder is een druivensoort die wijnliefhebbers weet te fascineren met zijn intense kleur en fruitige karakter. Met zijn kenmerkende eigenschappen, rijke aroma’s en veelzijdigheid biedt Dornfelder een wijnervaring die zowel boeiend als bevredigend is. Probeer eens een Dornfelder-wijn uit Duitsland en laat u verrassen door de intense kleur en het fruitige karakter van deze intrigerende druivensoort.


De beschrijvingen van alle 100 druivensoorten van de website gebundeld in één boekje! Handig en helemaal gratis.

Santé!