Friulano

Een Betoverende Druivensoort uit Friuli met Delicate Aroma’s en Verfijnde Expressie

Introductie: Friulano, een betoverende druivensoort uit Friuli, weet wijnliefhebbers te verleiden met zijn delicate aroma’s en verfijnde expressie. Als een van de meest gewaardeerde witte druivenrassen uit Noordoost-Italië, heeft Friulano zijn eigen speciale plek veroverd in de wijnwereld.

Kenmerken: Friulano is een witte druivensoort die voornamelijk wordt verbouwd in de regio Friuli in Noordoost-Italië. De druiven leveren wijnen op met een delicate en verfijnde expressie. Friulano-wijnen staan bekend om hun subtiele aroma’s van rijpe peren, amandelen, wilde bloemen en een vleugje kruidigheid. Ze bieden een elegante en harmonieuze drinkervaring die perfect past bij diverse gelegenheden.

Geschiedenis: Friulano heeft een rijke geschiedenis in de regio Friuli en wordt al eeuwenlang verbouwd. Voorheen stond deze druivensoort bekend als “Tocai Friulano”, maar vanwege een naamconflict met de Hongaarse Tokaji-wijnen werd de naam veranderd naar Friulano. Friulano heeft zijn waarde bewezen door wijnen van hoge kwaliteit te produceren met een uniek karakter en een intrigerende persoonlijkheid.

Culinaire veelzijdigheid: Friulano-wijnen lenen zich uitstekend voor culinaire genoegens. Met hun delicate aroma’s en verfijnde expressie vormen ze een veelzijdige aanvulling op diverse gerechten. Friulano gaat goed samen met visgerechten, schaaldieren, wit vlees, verse kazen en salades. De subtiele aroma’s en evenwichtige smaken van Friulano vullen de smaken van deze gerechten aan en creëren een harmonieuze combinatie. Daarnaast kan Friulano ook op zichzelf worden genoten als een verfijnde en genotvolle wijn.

Aroma’s en smaken: Friulano onderscheidt zich door zijn kenmerkende aroma’s en smaken. In het glas presenteert de wijn een boeket van rijpe peren, amandelen, wilde bloemen en een vleugje kruidigheid. Qua smaak biedt Friulano een delicate zuurgraad, een medium body en een complexe smaakervaring. De afdronk is vaak lang en verfijnd.

Conclusie: Friulano is een druivensoort die wijnliefhebbers weet te verleiden met zijn delicate aroma’s en verfijnde expressie. Met zijn kenmerkende eigenschappen, subtiele aroma’s en veelzijdigheid biedt Friulano een wijnervaring die zowel verfijnd als genotvol is. Probeer eens een Friulano-wijn uit de regio Friuli en laat u betoveren door de delicate en verfijnde smaken die deze druivensoort te bieden heeft.


De beschrijvingen van alle 100 druivensoorten van de website gebundeld in één boekje! Handig en helemaal gratis.

Santé!