Jacquère

Een Verfrissende Savoie Druivensoort met Subtiele Aroma’s

Introductie: Jacquère, een verfrissende druivensoort uit de Savoie-regio, weet wijnliefhebbers te verrassen met zijn delicate aroma’s en verkwikkende karakter. Als een van de meest gewaardeerde witte druivenrassen uit de Franse Alpen, heeft Jacquère zijn eigen unieke plek veroverd in de wijnwereld.

Kenmerken: Jacquère is een witte druivensoort die voornamelijk wordt verbouwd in de Savoie-regio in Frankrijk. De druiven leveren wijnen op met een verfrissend en levendig karakter. Jacquère-wijnen staan bekend om hun subtiele aroma’s van witte bloemen, peren, citrusvruchten en groene appel. Ze bieden een verfijnde en verkwikkende drinkervaring die perfect past bij diverse gelegenheden.

Geschiedenis: Jacquère heeft een lange geschiedenis in de Savoie-regio en is al eeuwenlang geworteld in de lokale wijntraditie. De druivensoort gedijt goed in de bergachtige omgeving en heeft bewezen een druivensoort te zijn die wijnen voortbrengt met een uniek karakter en een levendige expressie van het terroir.

Culinaire veelzijdigheid: Jacquère-wijnen lenen zich uitstekend voor culinaire genoegens. Met hun verfrissende karakter en subtiele aroma’s vormen ze een veelzijdige aanvulling op diverse gerechten. Jacquère gaat goed samen met verse geitenkaas, salades, zeevruchten, lichte visgerechten en Aziatische keuken. De subtiele aroma’s en levendige smaken van Jacquère vullen de smaken van deze gerechten aan en creëren een harmonieuze combinatie. Daarnaast kan Jacquère ook op zichzelf worden genoten als een verkwikkende en genotvolle wijn.

Aroma’s en smaken: Jacquère onderscheidt zich door zijn kenmerkende aroma’s en smaken. In het glas presenteert de wijn een boeket van witte bloemen, peren, citrusvruchten en groene appel, met subtiele nuances van mineraliteit. Qua smaak biedt Jacquère een verfrissende zuurgraad, een lichte body en een delicate fruitigheid. De afdronk is vaak levendig en verkwikkend.

Conclusie: Jacquère is een druivensoort die wijnliefhebbers weet te verrassen met zijn verfrissende karakter en subtiele aroma’s. Met zijn kenmerkende eigenschappen, verkwikkende smaken en culinaire veelzijdigheid biedt Jacquère een wijnervaring die zowel verfijnd als genotvol is. Probeer eens een Jacquère-wijn uit de Savoie-regio en laat u meeslepen door de verfrissende en delicate nuances die deze druivensoort te bieden heeft.


De beschrijvingen van alle 100 druivensoorten van de website gebundeld in één boekje! Handig en helemaal gratis.

Santé!