Lagrein

Een Intense Rode Druivensoort uit de Italiaanse Alpen

Introductie: Lagrein, een intense rode druivensoort uit de Italiaanse Alpen, weet wijnliefhebbers te verleiden met zijn diepe kleur en krachtige smaakprofiel. Als een van de meest gewaardeerde druivenrassen uit de regio Trentino-Alto Adige, heeft Lagrein zijn eigen bijzondere plek veroverd in de wijnwereld.

Kenmerken: Lagrein is een rode druivensoort die voornamelijk wordt verbouwd in de regio Trentino-Alto Adige in Italië. De druiven leveren wijnen op met een diepe kleur en een intens smaakprofiel. Lagrein-wijnen staan bekend om hun aroma’s van rijpe bessen, pruimen, chocolade en kruiden. Ze bieden een krachtige en smaakvolle drinkervaring die perfect past bij diverse gerechten.

Geschiedenis: Lagrein heeft een lange geschiedenis in de Italiaanse Alpen en wordt al eeuwenlang verbouwd. Het druivenras gedijt goed in de bergachtige omgeving en heeft bewezen een druivensoort te zijn die wijnen voortbrengt met een uniek karakter en een intense expressie van het terroir. Lagrein is een lokale trots en wordt beschouwd als een belangrijk onderdeel van de regionale wijntraditie.

Culinaire veelzijdigheid: Lagrein-wijnen lenen zich uitstekend voor culinaire genoegens. Met hun intense smaakprofiel en krachtige karakter vormen ze een veelzijdige aanvulling op diverse gerechten. Lagrein gaat goed samen met gegrild rood vlees, wildgerechten, stoofschotels en rijpe kazen. De intense aroma’s en smaken van Lagrein vullen de smaken van deze gerechten aan en creëren een harmonieuze combinatie. Daarnaast kan Lagrein ook op zichzelf worden genoten als een krachtige en genotvolle wijn.

Aroma’s en smaken: Lagrein onderscheidt zich door zijn kenmerkende aroma’s en smaken. In het glas presenteert de wijn een boeket van rijpe bessen, pruimen, chocolade en kruiden, met subtiele nuances van aardse tonen en tabak. Qua smaak biedt Lagrein een volle body, stevige tannines en een complexe smaakbeleving. De afdronk is vaak lang en krachtig.

Conclusie: Lagrein is een druivensoort die wijnliefhebbers weet te verleiden met zijn intense karakter en krachtige smaakprofiel. Met zijn kenmerkende eigenschappen, intensiteit en culinaire veelzijdigheid biedt Lagrein een wijnervaring die zowel krachtig als genotvol is. Probeer eens een Lagrein-wijn uit Trentino-Alto Adige en laat u meeslepen door de diepe kleur en de intense smaken die deze druivensoort te bieden heeft.


De beschrijvingen van alle 100 druivensoorten van de website gebundeld in één boekje! Handig en helemaal gratis.

Santé!