Nero di Troia

De Intrigerende Druivensoort vol Diepte en Elegantie

Introductie: Welkom in de boeiende wereld van Nero di Troia, een druivensoort die zijn roots heeft in de prachtige regio Apulië, in het zuiden van Italië. Met zijn intrigerende karakter en verfijnde smaakprofiel heeft Nero di Troia een plek veroverd in de harten van wijnliefhebbers wereldwijd.

Kenmerken: Nero di Troia staat bekend om zijn diepe robijnrode kleur en zijn complexe karakter. De wijnen die van deze druif worden gemaakt, bieden een verfijnde geur van rijpe bessen, zoals zwarte kersen en bramen, met tonen van specerijen en een aardse ondertoon. Ze hebben een stevige structuur met zachte tannines en een indrukwekkende diepte die de zintuigen prikkelt.

Geschiedenis: Nero di Troia heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de oudheid. De druivensoort vindt zijn oorsprong in de regio Apulië, in de hak van de Italiaanse laars. De naam “Nero di Troia” verwijst naar het stadje Troia in Apulië, waar deze druif traditioneel werd verbouwd. Tegenwoordig wordt Nero di Troia ook in andere delen van Italië verbouwd en geniet het internationale erkenning om zijn kwaliteit en karakter.

Culinaire veelzijdigheid: Nero di Troia-wijnen lenen zich uitstekend voor culinaire combinaties. Met hun complexe smaakprofiel en elegante structuur vormen ze een perfecte aanvulling op diverse gerechten. Ze gaan goed samen met gegrild vlees, kruidige stoofschotels, pasta’s en gerijpte kazen. De diepte en elegantie van Nero di Troia zorgen ervoor dat de wijn zich kan meten met de rijke en gevarieerde smaken van deze gerechten.

Aroma’s en smaken: Nero di Troia onderscheidt zich door zijn kenmerkende aroma’s en smaken. In het glas presenteert de wijn een boeket van rijp rood fruit, zoals zwarte kersen en bramen, gecombineerd met subtiele tonen van specerijen, zoals zwarte peper en kruidnagel. Qua smaak biedt Nero di Troia een harmonieuze balans tussen fruitigheid, kruidigheid en aardse tonen, met zachte tannines en een lange afdronk.

Conclusie: Nero di Troia is een druivensoort die wijnliefhebbers weet te betoveren met zijn intrigerende karakter en verfijnde smaakprofiel. Met zijn rijke geschiedenis, kenmerkende aroma’s en culinaire veelzijdigheid biedt Nero di Troia een wijnervaring die zowel boeiend als genotvol is. Probeer eens een Nero di Troia-wijn uit Apulië en laat u meevoeren door de diepte, elegantie en prachtige smaken die deze druivensoort te bieden heeft.


De beschrijvingen van alle 100 druivensoorten van de website gebundeld in één boekje! Handig en helemaal gratis.

Santé!