Pecorino

Een Verfijnde Druivensoort met Mediterrane Charme

Introductie: Pecorino, een verfijnde druivensoort met mediterrane charme, weet wijnliefhebbers te verrassen met zijn expressieve aroma’s en levendige karakter. Als een van de meest opkomende witte druivenrassen uit Italië, heeft Pecorino zijn eigen bijzondere plek veroverd in de wijnwereld.

Kenmerken: Pecorino is een witte druivensoort die voornamelijk wordt verbouwd in de regio’s van Midden-Italië, met name in de Abruzzen en de Marken. De druiven leveren wijnen op met een verfijnd karakter en een levendige frisheid. Pecorino-wijnen staan bekend om hun aroma’s van rijp fruit, citrus, bloemen en een vleugje kruiden. Ze bieden een genotvolle en levendige drinkervaring die perfect past bij diverse gelegenheden.

Geschiedenis: Pecorino heeft een rijke geschiedenis in Italië en is lange tijd in de vergetelheid geraakt. Het druivenras dankt zijn naam aan het woord “pecora”, wat schaap betekent, omdat schapen dol waren op de zoete druiven. Gelukkig hebben wijnmakers de potentie van Pecorino herontdekt en is het nu een van de meest gewaardeerde witte druivenrassen van Italië.

Culinaire veelzijdigheid: Pecorino-wijnen lenen zich uitstekend voor culinaire genoegens. Met hun verfijnde karakter en levendige frisheid vormen ze een veelzijdige aanvulling op diverse gerechten. Pecorino gaat goed samen met zeevruchten, schelpdieren, wit vlees, salades en milde kazen. De expressieve aroma’s en smaken van Pecorino vullen de smaken van deze gerechten aan en creëren een harmonieuze combinatie. Daarnaast kan Pecorino ook op zichzelf worden genoten als een verfrissende en genotvolle wijn.

Aroma’s en smaken: Pecorino onderscheidt zich door zijn kenmerkende aroma’s en smaken. In het glas presenteert de wijn een boeket van rijp fruit, citrus, bloemen en een vleugje kruiden, met een levendige frisheid. Qua smaak biedt Pecorino een aangename zuurgraad, een medium body en een lange, verfrissende afdronk.

Conclusie: Pecorino is een druivensoort die wijnliefhebbers weet te verrassen met zijn verfijnde karakter en mediterrane charme. Met zijn kenmerkende eigenschappen, rijke geschiedenis en culinaire veelzijdigheid biedt Pecorino een wijnervaring die zowel genotvol als levendig is. Probeer eens een Pecorino-wijn uit de regio’s van de Abruzzen of de Marken en laat u meevoeren door de expressieve aroma’s en levendige smaken die deze druivensoort te bieden heeft.


De beschrijvingen van alle 100 druivensoorten van de website gebundeld in één boekje! Handig en helemaal gratis.

Santé!