Rolle (Vermentino)

Een Verkwikkende Witte Druivensoort vol Mediterrane Charme

Introductie: Rolle, ook wel bekend als Vermentino, is een verkwikkende witte druivensoort vol Mediterrane charme. Deze druivensoort weet wijnliefhebbers te betoveren met zijn levendige karakter en unieke smaakprofiel. Als een van de meest geliefde witte druivenrassen uit de mediterrane regio, heeft Rolle zijn eigen bijzondere plek veroverd in de wijnwereld

Kenmerken: Rolle, of Vermentino, is een witte druivensoort die voornamelijk wordt verbouwd in de mediterrane regio, waaronder Italië, Frankrijk en Spanje. De druiven leveren wijnen op met een verkwikkend karakter en een heldere kleur. Rolle-wijnen staan bekend om hun aroma’s van citrusvruchten, perzik, tropisch fruit en een hint van kruidigheid. Ze bieden een genotvolle en levendige drinkervaring die perfect past bij diverse gelegenheden.

Geschiedenis: Rolle heeft een rijke geschiedenis in de mediterrane regio en wordt beschouwd als een van de oudste druivensoorten. Het druivenras gedijt goed in het warme klimaat en de kustgebieden van de regio. Rolle heeft een reputatie opgebouwd als een druivensoort die wijnen voortbrengt met een levendige zuurgraad, een uitgesproken mineraliteit en een opmerkelijk vermogen om de terroirexpressie tot uiting te brengen.

Culinaire veelzijdigheid: Rolle-wijnen lenen zich uitstekend voor culinaire genoegens. Met hun verkwikkende karakter en mediterrane charme vormen ze een veelzijdige aanvulling op diverse gerechten. Rolle gaat goed samen met zeevruchten, schaaldieren, salades, verse kazen en lichte visgerechten. De aroma’s en smaken van Rolle vullen de smaken van deze gerechten aan en creëren een harmonieuze combinatie. Daarnaast kan Rolle ook op zichzelf worden genoten als een verfrissende en genotvolle wijn.

Aroma’s en smaken: Rolle onderscheidt zich door zijn kenmerkende aroma’s en smaken. In het glas presenteert de wijn een boeket van citrusvruchten, perzik, tropisch fruit en een hint van kruidigheid, met een verkwikkende en levendige structuur. Qua smaak biedt Rolle een levendige zuurgraad, een medium body en een aangename afdronk met een minerale toets.

Conclusie: Rolle, ook wel bekend als Vermentino, is een druivensoort die wijnliefhebbers weet te betoveren met zijn verkwikkende karakter en Mediterrane charme. Met zijn kenmerkende eigenschappen, rijke geschiedenis en culinaire veelzijdigheid biedt Rolle een wijnervaring die zowel genotvol als verfrissend is. Probeer eens een Rolle (Vermentino)-wijn uit de mediterrane regio en laat u meevoeren door de levendige frisheid en het Mediterrane karakter dat deze druivensoort te bieden heeft.


De beschrijvingen van alle 100 druivensoorten van de website gebundeld in één boekje! Handig en helemaal gratis.

Santé!