Sagrantino

Een Krachtige Rode Druivensoort vol Intensiteit en Diepgang

Introductie: Sagrantino, een krachtige rode druivensoort vol intensiteit en diepgang, weet wijnliefhebbers te betoveren met zijn rijke smaken en unieke karakter. Als een van de meest gewaardeerde rode druivenrassen uit Umbrië, Italië, heeft Sagrantino zijn eigen bijzondere plek veroverd in de wijnwereld.

Kenmerken: Sagrantino is een rode druivensoort die voornamelijk wordt verbouwd in de regio Montefalco in Umbrië. De druiven leveren wijnen op met een diepe kleur en een krachtig karakter. Sagrantino-wijnen staan bekend om hun intense aroma’s van donker fruit, kruiden, tabak en een hint van chocolade. Ze bieden een genotvolle en complexe drinkervaring die perfect past bij diverse gelegenheden.

Geschiedenis: Sagrantino heeft een lange geschiedenis in Umbrië en wordt beschouwd als een inheemse druivensoort met een rijke traditie. Het druivenras gedijt goed in het mediterrane klimaat en de bodems van de regio. Sagrantino heeft een reputatie opgebouwd als een druivensoort die wijnen voortbrengt met een indrukwekkende structuur, krachtige tannines en een uitstekend potentieel voor veroudering.

Culinaire veelzijdigheid: Sagrantino-wijnen lenen zich uitstekend voor culinaire genoegens. Met hun krachtige karakter en diepgang vormen ze een perfecte aanvulling op diverse gerechten. Sagrantino gaat goed samen met gegrild rood vlees, wildgerechten, stevige stoofschotels, rijpe kazen en hartige gerechten. De intense aroma’s en smaken van Sagrantino vullen de smaken van deze gerechten aan en creëren een harmonieuze combinatie. Daarnaast kan Sagrantino ook op zichzelf worden genoten als een indrukwekkende en genotvolle wijn.

Aroma’s en smaken: Sagrantino onderscheidt zich door zijn kenmerkende aroma’s en smaken. In het glas presenteert de wijn een boeket van rijp donker fruit, kruiden, tabak en een hint van chocolade, met een krachtige en complexe structuur. Qua smaak biedt Sagrantino een intense concentratie van fruit, stevige tannines en een lange afdronk met een aangename bitterheid.

Conclusie: Sagrantino is een druivensoort die wijnliefhebbers weet te betoveren met zijn krachtige karakter en diepgang. Met zijn kenmerkende eigenschappen, rijke geschiedenis en culinaire veelzijdigheid biedt Sagrantino een wijnervaring die zowel genotvol als indrukwekkend is. Probeer eens een Sagrantino-wijn uit de regio Montefalco en laat u meevoeren door de intensiteit en diepgang die deze druivensoort te bieden heeft.


De beschrijvingen van alle 100 druivensoorten van de website gebundeld in één boekje! Handig en helemaal gratis.

Santé!