Sauvignon Blanc

Frisheid en Levendigheid in een Glas

Introductie: Sauvignon Blanc, een geliefde witte druivensoort, staat bekend om zijn frisheid, levendigheid en expressieve karakter. Met zijn kenmerkende aroma’s en levendige smaken weet Sauvignon Blanc wijnliefhebbers te verleiden over de hele wereld.

Kenmerken: Sauvignon Blanc is een witte druivensoort die wereldwijd wordt verbouwd, met name in wijnregio’s zoals Frankrijk, Nieuw-Zeeland en Californië. De druiven leveren wijnen op met een lichte tot medium body en een verfrissende zuurgraad. Sauvignon Blanc-wijnen staan bekend om hun uitgesproken aroma’s van citrusvruchten, groene appel, tropisch fruit en verse kruiden. Ze bieden een genotvolle en levendige drinkervaring die perfect past bij diverse gelegenheden.

Geschiedenis: Sauvignon Blanc heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 18e eeuw. Het druivenras gedijt goed in verschillende klimaten en bodemtypen. Sauvignon Blanc heeft wereldwijd erkenning gekregen als een druivensoort die wijnen voortbrengt met levendigheid, expressiviteit en een uitstekend vermogen om terroir tot uitdrukking te brengen.

Culinaire veelzijdigheid: Sauvignon Blanc-wijnen lenen zich uitstekend voor culinaire genoegens. Met hun frisheid en levendigheid vormen ze een perfecte aanvulling op diverse gerechten. Sauvignon Blanc gaat goed samen met zeevruchten, salades, geitenkaas, groentegerechten en lichte visgerechten. De aroma’s en smaken van Sauvignon Blanc vullen de smaken van deze gerechten aan en creëren een harmonieuze combinatie. Daarnaast kan Sauvignon Blanc ook op zichzelf worden genoten als een verkwikkende en genotvolle wijn.

Aroma’s en smaken: Sauvignon Blanc onderscheidt zich door zijn kenmerkende aroma’s en smaken. In het glas presenteert de wijn een boeket van citrusvruchten, groene appel, tropisch fruit en verse kruiden, met een verfrissende en levendige structuur. Qua smaak biedt Sauvignon Blanc een knapperige zuurgraad, levendige fruitigheid en een verfrissende afdronk met een vleugje mineraliteit.

Conclusie: Sauvignon Blanc is een druivensoort die wijnliefhebbers weet te betoveren met zijn frisheid, levendigheid en expressieve karakter. Met zijn kenmerkende aroma’s, rijke geschiedenis en culinaire veelzijdigheid is Sauvignon Blanc een onmisbare keuze voor liefhebbers van witte wijnen. Probeer eens een Sauvignon Blanc uit Frankrijk, Nieuw-Zeeland of een andere wijnregio en laat u verfrissen en verrassen door de levendigheid in uw glas.


De beschrijvingen van alle 100 druivensoorten van de website gebundeld in één boekje! Handig en helemaal gratis.

Santé!