Tannat

Een Robuuste Rode Druivensoort met Kracht en Intensiteit

Introductie: Tannat, een robuuste rode druivensoort, maakt indruk met zijn kracht, intensiteit en karaktervolle wijnen. Deze druivensoort, oorspronkelijk afkomstig uit de regio Madiran in Zuidwest-Frankrijk, heeft wereldwijd erkenning gekregen vanwege zijn diepe kleur, stevige tannines en rijke smaken.

Kenmerken: Tannat is een rode druivensoort die voornamelijk wordt verbouwd in wijnregio’s zoals Madiran in Frankrijk, Uruguay en Argentinië. De druiven leveren wijnen op met een diepe, bijna zwarte kleur en een stevige body. Tannat-wijnen staan bekend om hun krachtige aroma’s van zwarte bessen, bramen, pruimen, kruiden en een vleugje tabak. Ze bieden een robuuste en intense drinkervaring die perfect past bij diverse gerechten en gelegenheden.

Geschiedenis: Tannat heeft een lange geschiedenis in de regio Madiran, waar het al eeuwenlang wordt verbouwd. Het druivenras gedijt goed in een warm klimaat en de specifieke bodemgesteldheid van de streek. Tannat heeft in de loop der jaren een reputatie opgebouwd als een druivensoort die wijnen voortbrengt met een uitstekend bewaarpotentieel en een uniek karakter.

Culinaire veelzijdigheid: Tannat-wijnen lenen zich uitstekend voor culinaire genoegens. Met hun robuuste karakter en intense smaken vormen ze een perfecte aanvulling op diverse gerechten. Tannat gaat goed samen met gegrild rood vlees, wildgerechten, stoofschotels, pittige gerechten en gerijpte kazen. De aroma’s en smaken van Tannat vullen de smaken van deze gerechten aan en creëren een harmonieuze combinatie. Daarnaast kan Tannat ook op zichzelf worden genoten als een krachtige en genotvolle wijn.

Aroma’s en smaken: Tannat onderscheidt zich door zijn kenmerkende aroma’s en smaken. In het glas presenteert de wijn een boeket van zwarte bessen, bramen, pruimen, kruiden en een vleugje tabak, met een stevige en robuuste structuur. Qua smaak biedt Tannat krachtige fruitigheid, stevige tannines en een lange afdronk met een hint van kruidigheid en donkere chocolade.

Conclusie: Tannat is een druivensoort die wijnliefhebbers weet te imponeren met zijn kracht, intensiteit en karakter. Met zijn rijke geschiedenis, kenmerkende aroma’s en culinaire veelzijdigheid biedt Tannat een wijnervaring die zowel robuust als genotvol is. Probeer eens een Tannat-wijn uit Madiran, Uruguay, Argentinië of een andere wijnregio en laat u meevoeren door de indrukwekkende pracht die deze druivensoort te bieden heeft.


De beschrijvingen van alle 100 druivensoorten van de website gebundeld in één boekje! Handig en helemaal gratis.

Santé!