Touriga Nacional

De Edele Portugese Druivensoort vol Kracht en Elegantie

Introductie: Touriga Nacional, een edele Portugese druivensoort, weet wijnliefhebbers te imponeren met zijn kracht en elegantie. Als een van de meest vooraanstaande druivenrassen uit Portugal, heeft Touriga Nacional een gevestigde reputatie opgebouwd.

Kenmerken: Touriga Nacional is een rode druivensoort die voornamelijk wordt verbouwd in Portugal, met name in de Douro-vallei en de regio Dão. De druiven leveren wijnen op met een diepe kleur en een opmerkelijke complexiteit. Touriga Nacional-wijnen staan bekend om hun intense aroma’s van donker fruit, viooltjes, kruiden en een subtiele hint van cacao. Ze bieden een krachtige en elegante drinkervaring die perfect past bij diverse gerechten en gelegenheden.

Geschiedenis: Touriga Nacional heeft een rijke geschiedenis in Portugal en wordt beschouwd als een van de meest nobele druivenrassen van het land. Het druivenras gedijt goed in het warme klimaat en de granieten bodems van de regio’s waar het wordt verbouwd. Touriga Nacional heeft een reputatie opgebouwd als een druivensoort die wijnen voortbrengt met diepgang, structuur en een uitstekend bewaarpotentieel.

Culinaire veelzijdigheid: Touriga Nacional-wijnen lenen zich uitstekend voor culinaire genoegens. Met hun krachtige karakter en elegante smaken vormen ze een perfecte aanvulling op diverse gerechten. Touriga Nacional gaat goed samen met gegrild rood vlees, wildgerechten, stoofschotels, harde kazen en chocoladedesserts. De aroma’s en smaken van Touriga Nacional vullen de smaken van deze gerechten aan en creëren een harmonieuze combinatie. Daarnaast kan Touriga Nacional ook op zichzelf worden genoten als een imposante en genotvolle wijn.

Aroma’s en smaken: Touriga Nacional onderscheidt zich door zijn kenmerkende aroma’s en smaken. In het glas presenteert de wijn een boeket van intens donker fruit, viooltjes, kruiden en een subtiele hint van cacao, met een krachtige en elegante structuur. Qua smaak biedt Touriga Nacional een geconcentreerde fruitigheid, stevige tannines en een lange afdronk met een hint van kruidigheid.

Conclusie: Touriga Nacional is een druivensoort die wijnliefhebbers weet te imponeren met zijn kracht en elegantie. Met zijn rijke geschiedenis, kenmerkende aroma’s en culinaire veelzijdigheid biedt Touriga Nacional een wijnervaring die zowel indrukwekkend als verfijnd is. Probeer eens een Touriga Nacional-wijn uit de Douro-vallei of de regio Dão en laat u meeslepen door de prachtige complexiteit die deze druivensoort te bieden heeft.


De beschrijvingen van alle 100 druivensoorten van de website gebundeld in één boekje! Handig en helemaal gratis.

Santé!