Trebbiano (Ugni Blanc)

De Veelzijdige Witte Druivensoort met een Frisse Aantrekkingskracht

Introductie: Trebbiano, ook wel bekend als Ugni Blanc, is een veelzijdige witte druivensoort die wijnliefhebbers weet te verleiden met zijn frisse aantrekkingskracht. Met zijn brede verspreiding over verschillende wijnregio’s heeft Trebbiano een prominente rol in de wereld van witte wijnen.

Kenmerken: Trebbiano is een witte druivensoort die over de hele wereld wordt verbouwd, voornamelijk in Italië en Frankrijk. De druiven leveren wijnen op met een lichtgele kleur en een verfrissend karakter. Trebbiano-wijnen staan bekend om hun delicate aroma’s van citrusvruchten, groene appel, witte bloemen en een subtiele kruidigheid. Ze bieden een levendige en genotvolle drinkervaring die perfect past bij diverse gerechten en gelegenheden.

Geschiedenis: Trebbiano heeft een lange geschiedenis in de wijnwereld en wordt beschouwd als een van de meest aangeplante witte druivensoorten ter wereld. Het druivenras gedijt goed in verschillende klimaatzones en bodemtypen, waardoor het zich heeft verspreid over verschillende wijnregio’s. Trebbiano heeft een reputatie opgebouwd als een druivensoort die wijnen voortbrengt met een frisse zuurgraad en een aangename drinkbaarheid.

Culinaire veelzijdigheid: Trebbiano-wijnen lenen zich uitstekend voor culinaire genoegens. Met hun frisse karakter en delicate smaken vormen ze een perfecte aanvulling op diverse gerechten. Trebbiano gaat goed samen met zeevruchten, salades, lichte pasta’s, wit vlees en zachte kazen. De aroma’s en smaken van Trebbiano vullen de smaken van deze gerechten aan en creëren een harmonieuze combinatie. Daarnaast kan Trebbiano ook op zichzelf worden genoten als een verfrissende en genotvolle wijn.

Aroma’s en smaken: Trebbiano onderscheidt zich door zijn kenmerkende aroma’s en smaken. In het glas presenteert de wijn een boeket van citrusvruchten, groene appel, witte bloemen en een subtiele kruidigheid, met een verfrissende en levendige structuur. Qua smaak biedt Trebbiano een delicate fruitigheid, een evenwichtige zuurgraad en een aangename afdronk.

Conclusie: Trebbiano, ook bekend als Ugni Blanc, is een druivensoort die wijnliefhebbers weet te verleiden met zijn frisse aantrekkingskracht. Met zijn lange geschiedenis, kenmerkende aroma’s en culinaire veelzijdigheid biedt Trebbiano een wijnervaring die zowel verfrissend als genotvol is. Probeer eens een Trebbiano-wijn uit Italië of Frankrijk en laat u betoveren door de veelzijdigheid die deze druivensoort te bieden heeft.


De beschrijvingen van alle 100 druivensoorten van de website gebundeld in één boekje! Handig en helemaal gratis.

Santé!