Zinfandel

De Levendige Rode Druivensoort vol Fruitige Intensiteit

Introductie: Zinfandel, een levendige rode druivensoort, weet wijnliefhebbers te verrassen met zijn fruitige intensiteit en smaakvolle karakter. Hoewel het voornamelijk geassocieerd wordt met de Verenigde Staten, heeft Zinfandel zijn oorsprong in Kroatië en heeft het zich verspreid naar vele wijnregio’s over de hele wereld.

Kenmerken: Zinfandel is een rode druivensoort die bekend staat om zijn fruitige karakter en veelzijdigheid. De druiven leveren wijnen op met een dieprode kleur en een intense fruitigheid. Zinfandel-wijnen bieden een uitbundig boeket van rijpe bessen, pruimen, bramen en een vleugje specerijen. Ze bieden een levendige en smaakvolle drinkervaring die perfect past bij diverse gerechten en gelegenheden.

Geschiedenis: Hoewel Zinfandel het meest geassocieerd wordt met de Verenigde Staten, heeft de druivensoort zijn oorsprong in Kroatië, waar het bekend staat als “Crljenak Kaštelanski”. Het druivenras werd in de 19e eeuw naar Californië gebracht en gedijt daar bijzonder goed. Zinfandel heeft een reputatie opgebouwd als een druivensoort die wijnen voortbrengt met een rijke smaak, zachte tannines en een goede zuurgraad.

Culinaire veelzijdigheid: Zinfandel-wijnen lenen zich uitstekend voor culinaire genoegens. Met hun fruitige intensiteit en levendige karakter vormen ze een perfecte aanvulling op diverse gerechten. Zinfandel gaat goed samen met gegrild vlees, barbecues, pittige gerechten, stoofschotels en gerijpte kazen. De aroma’s en smaken van Zinfandel vullen de smaken van deze gerechten aan en creëren een harmonieuze combinatie. Daarnaast kan Zinfandel ook op zichzelf worden genoten als een levendige en genotvolle wijn.

Aroma’s en smaken: Zinfandel onderscheidt zich door zijn kenmerkende aroma’s en smaken. In het glas presenteert de wijn een boeket van rijpe bessen, pruimen, bramen en een vleugje specerijen, met een levendige en fruitige structuur. Qua smaak biedt Zinfandel een explosie van fruitigheid, zachte tannines en een lange afdronk met een hint van kruidigheid.

Conclusie: Zinfandel is een druivensoort die wijnliefhebbers weet te verrassen met zijn fruitige intensiteit en smaakvolle karakter. Met zijn rijke geschiedenis, kenmerkende aroma’s en culinaire veelzijdigheid biedt Zinfandel een wijnervaring die zowel levendig als genotvol is. Probeer eens een Zinfandel-wijn uit Californië of een andere wijnregio en laat u meeslepen door de fascinerende pracht die deze druivensoort te bieden heeft.


De beschrijvingen van alle 100 druivensoorten van de website gebundeld in één boekje! Handig en helemaal gratis.

Santé!