Dundee Hills

In het hart van de Willamette Valley, Oregon, ligt de befaamde wijnregio Dundee Hills. Deze regio staat bekend om zijn verfijnde Pinot Noir-wijnen en zijn unieke geografische kenmerken. Dundee Hills is een van de oudste wijngebieden in Oregon en wordt beschouwd als een van de beste terroirs voor het verbouwen van druiven van topkwaliteit.

Dundee Hills heeft een opmerkelijk terroir dat wordt gekenmerkt door vruchtbare Jory-bodems. Deze bodems bestaan uit rode klei vermengd met ijzer en mineralen, wat resulteert in wijnen met een prachtige complexiteit en structuur. Bovendien hebben de heuvels en hellingen van Dundee Hills een uitstekende drainage, waardoor de wijnstokken diepe wortels kunnen ontwikkelen en de druiven optimale rijping kunnen bereiken.

Het klimaat in Dundee Hills wordt beïnvloed door de nabijheid van de Stille Oceaan en de Cascade Mountains. Het gebied geniet van warme zomers en milde winters, met een lang groeiseizoen dat de druiven de tijd geeft om langzaam en gelijkmatig te rijpen. Dit resulteert in wijnen met heldere zuren, intense aroma’s van rood fruit en een verfijnde elegantie.

De focus van de wijnproductie in Dundee Hills ligt voornamelijk op de Pinot Noir-druif. Deze druivensoort gedijt goed in de regio en weerspiegelt het unieke karakter van het terroir. De wijnen uit Dundee Hills worden gekenmerkt door hun complexe smaken, zijdezachte textuur en een elegant evenwicht tussen fruitige tonen, aardse nuances en verfijnde tannines.

Naast Pinot Noir worden er ook andere druivensoorten verbouwd in Dundee Hills, zoals Chardonnay en Pinot Gris. Deze witte druivensoorten gedijen goed in het klimaat en voegen een extra dimensie toe aan de wijncollectie van de regio.

Een bezoek aan Dundee Hills is een reis naar het hart van de Oregon-wijnwereld. Het gebied herbergt een scala aan bekroonde wijnhuizen en proeflokalen, waar wijnliefhebbers de gelegenheid hebben om te genieten van de prachtige wijnen en te leren over het wijnbereidingsproces. Bovendien biedt Dundee Hills een adembenemend uitzicht op de glooiende heuvels bedekt met wijngaarden, waardoor het de perfecte setting is voor een onvergetelijke wijnervaring.

Of je nu een doorgewinterde wijnkenner bent of gewoon op zoek bent naar een schilderachtige plek om te ontspannen en te genieten van uitstekende wijnen, Dundee Hills biedt het allemaal. Verwen jezelf met een bezoek aan dit prachtige wijnparadijs en ontdek waarom Dundee Hills een van de meest gewaardeerde wijnregio’s van Oregon is.