Corsica

Corsica, een prachtig eiland in de Middellandse Zee, heeft een rijke wijntraditie die teruggaat tot de oudheid. Dit mediterrane paradijs staat bekend om zijn unieke terroir, gevarieerde microklimaten en inheemse druivensoorten, wat resulteert in wijnen met een onderscheidend karakter.

Corsica produceert zowel rode, witte als roséwijnen van druivensoorten zoals Niellucciu, Sciacarellu, Vermentinu en Muscat. De rode wijnen zijn vaak medium tot vol van body, met aroma’s van rood fruit, kruiden en een aardse toets. De witte wijnen hebben frisse zuurgraad, tonen van citrus, perzik en soms een vleugje ziltigheid. De roséwijnen van Corsica zijn heerlijk verfrissend, met delicate aroma’s van rode bessen en een subtiele kruidigheid.

Wat Corsica zo bijzonder maakt, is de diversiteit van zijn wijngaarden. Van de kustgebieden tot de bergachtige gebieden, elke regio heeft zijn eigen unieke klimatologische omstandigheden en bodemgesteldheid. Dit resulteert in wijnen met een breed scala aan smaken en stijlen.

Naast de wijnen is Corsica ook beroemd om zijn wijncultuur en tradities. De lokale bevolking is trots op hun ambachtelijke productie en hecht veel waarde aan duurzaamheid en behoud van het unieke karakter van hun wijnen. Een bezoek aan Corsica biedt de mogelijkheid om te genieten van wijnproeverijen in charmante wijndomeinen, omgeven door een prachtig landschap van bergen, stranden en historische dorpjes.

Corsica is een wijnparadijs dat nog wacht om ontdekt te worden. Het is een regio die bekend staat om zijn ongerepte schoonheid, gastvrijheid en voortreffelijke wijnen. Proef de ziel van Corsica in elke slok en laat je betoveren door de smaken van dit prachtige eiland.