Provence

De Provence, gelegen in het zuidoosten van Frankrijk, is een regio die bekend staat om zijn idyllische landschappen, mediterrane klimaat en heerlijke wijnen. Deze prachtige regio is de oudste wijnproducerende regio van Frankrijk en biedt een breed scala aan wijnen, variërend van verfrissende roséwijnen tot elegante rode en witte wijnen.

De Provence is wereldberoemd om zijn roséwijnen en wordt beschouwd als een van de beste producenten van rosé ter wereld. De roséwijnen van de Provence zijn licht van kleur, droog van smaak en bieden een verfrissende zuurgraad. Ze worden gemaakt van druivensoorten zoals Grenache, Cinsault, Syrah en Mourvèdre, en vertonen aroma’s van rood fruit, bloemen en kruiden. Deze wijnen zijn perfect voor zomerse dagen, al fresco diners en ontspannen momenten onder de zon.

Naast rosé produceert de Provence ook rode en witte wijnen. De rode wijnen zijn meestal gemaakt van druivensoorten zoals Grenache, Syrah en Mourvèdre. Ze bieden smaken van rijpe bessen, kruiden en een vleugje mediterrane kruidigheid. De witte wijnen van de Provence worden voornamelijk gemaakt van druivensoorten zoals Rolle (Vermentino), Clairette en Ugni Blanc. Deze wijnen hebben een frisse zuurgraad, tonen van citrusvruchten, witte bloemen en een vleugje mineraliteit.

Een ander kenmerk van de Provence is de uitgestrektheid van zijn wijngaarden en het prachtige landschap dat zich uitstrekt van de kustlijn tot de heuvels en bergen. Een bezoek aan de Provence biedt de mogelijkheid om te genieten van prachtige wijnroutes, schilderachtige dorpjes en gastronomische geneugten. Proeverijen in de vele wijnhuizen en kastelen bieden de kans om de diversiteit van de Provençaalse wijnen te ontdekken en te leren over de eeuwenoude wijntradities van de regio.

De wijnen van de Provence weerspiegelen de ziel en de levensstijl van deze betoverende regio. Ze nodigen uit tot ontspanning, genot en het vieren van het goede leven. Met elke slok kun je de warmte van de zon, de geur van lavendel en de vreugde van de Provence ervaren.