Val du Corse

Val du Corse, gelegen op het eiland Corsica, is een opkomende wijnregio die steeds meer erkenning krijgt voor zijn unieke wijnen en opmerkelijke terroir. Corsica is een eiland van natuurlijke schoonheid, met ruige bergen, kristalheldere zeeën en een rijke geschiedenis. Deze kenmerken vinden hun weerspiegeling in de wijnen van Val du Corse.

De wijnen van Val du Corse worden voornamelijk gemaakt van inheemse druivensoorten die typisch zijn voor Corsica, zoals Niellucciu, Sciacarellu en Vermentinu. Niellucciu, ook bekend als Sangiovese, is de belangrijkste rode druif en levert wijnen op met aroma’s van rood fruit, kruiden en een aardse ondertoon. Sciacarellu voegt complexiteit en elegantie toe aan de blends, met tonen van zwarte bessen, bloemen en specerijen. Vermentinu, een witte druif, produceert wijnen met frisse zuren, aroma’s van citrusvruchten, bloemen en een minerale ondertoon.

De wijngaarden van Val du Corse liggen op glooiende hellingen en profiteren van de invloed van de Middellandse Zee. Het mediterrane klimaat, de koele zeewind en de minerale bodems creëren ideale omstandigheden voor de druiven om te gedijen en karaktervolle wijnen voort te brengen.

Val du Corse biedt een breed scala aan wijnen, variërend van verfrissende roséwijnen tot elegante rode en expressieve witte wijnen. De roséwijnen zijn vooral geliefd, met hun lichte kleur, levendige zuurgraad en aroma’s van rood fruit en bloemen. Ze zijn perfect voor warme zomeravonden en gezellige bijeenkomsten.

Naast de prachtige wijnen biedt Corsica ook een warme en gastvrije sfeer. Een bezoek aan Val du Corse geeft je de mogelijkheid om de lokale cultuur, keuken en tradities te ervaren. Proeverijen in de wijnhuizen bieden de kans om de unieke wijnen van Val du Corse te ontdekken en te genieten van de ontspannen en charmante Corsicaanse levensstijl.

Val du Corse is een verborgen juweeltje in de wijnwereld, een regio die wacht om ontdekt te worden. Laat je betoveren door de ongerepte schoonheid van Corsica en geniet van de verrassende wijnen die Val du Corse te bieden heeft.