Campanië

Campanië, gelegen in het zuidwesten van Italië, is een wijnregio die bekend staat om zijn rijke geschiedenis, prachtige landschappen en uitstekende wijnen. Deze regio herbergt enkele van de meest iconische wijnappellaties van Italië en heeft een breed scala aan inheemse druivensoorten.

Een van de meest bekende druivensoorten uit Campanië is de Aglianico. Aglianico is een rode druif die wijnen voortbrengt met een diepe kleur, intense aroma’s van donker fruit, kruiden en aardse tonen, en een stevige structuur. De Aglianico-wijnen uit appellaties zoals Taurasi en Aglianico del Taburno behoren tot de beste rode wijnen van Italië en hebben een uitstekend verouderingspotentieel.

Een andere prominente druivensoort uit Campanië is de Greco. Greco wordt gebruikt voor de productie van witte wijnen die bekend staan om hun frisheid, levendige zuren en aroma’s van citrusvruchten, perzik en bloemen. Greco di Tufo is een beroemde witte wijn uit Campanië en wordt beschouwd als een van de beste witte wijnen van Italië.

Naast Aglianico en Greco worden er in Campanië ook andere inheemse druivensoorten verbouwd, zoals Fiano, Falanghina en Piedirosso. Fiano levert witte wijnen op met een volle body en aroma’s van tropisch fruit en honing. Falanghina biedt frisse en aromatische witte wijnen met tonen van perzik, peer en citrus. Piedirosso wordt vaak gebruikt in blends met Aglianico en voegt zachtheid en fruitigheid toe aan de rode wijnen.

Campanië is niet alleen een regio van wijnen, maar ook van adembenemende landschappen en rijke culturele erfgoed. Een bezoek aan Campanië biedt de mogelijkheid om historische steden zoals Napels en Pompeï te verkennen, te genieten van de prachtige kustlijn van de Amalfikust en de spectaculaire Vesuvius-vulkaan te bewonderen.

De wijnen van Campanië weerspiegelen de passie en toewijding van de wijnmakers, evenals de unieke terroir van de regio. Ze zijn een waar genot voor de zintuigen en bieden een authentieke smaak van het rijke Italiaanse leven.

Proef de schoonheid en de smaken van Campanië en laat je betoveren door de wijnen die deze prachtige regio te bieden heeft.