Molise

Molise, gelegen in het zuidelijke deel van Italië, is een wijnregio die bekend staat om zijn rustieke charme, ongerepte landschappen en karaktervolle wijnen. Hoewel het een van de kleinste regio’s van Italië is, heeft Molise een rijke wijntraditie die teruggaat tot de oude Romeinse tijd.

Molise produceert zowel rode als witte wijnen en maakt gebruik van inheemse druivensoorten die perfect gedijen in het mediterrane klimaat en de vruchtbare bodems van de regio. Een van de meest prominente rode druivensoorten is de Montepulciano, die wijnen voortbrengt met een diepe robijnrode kleur, aroma’s van rijp rood fruit en een goede structuur. Deze wijnen zijn vaak stevig en vol van smaak, en passen goed bij lokale gerechten zoals gegrild vlees en kaas.

Voor witte wijnen wordt vaak de Trebbiano-druif gebruikt, die frisse en levendige wijnen oplevert met tonen van citrusvruchten en bloemen. Deze witte wijnen zijn perfect om te genieten op een warme zomerdag.

De wijngaarden van Molise zijn vaak gelegen op heuvels en terrassen, met uitzicht op het prachtige landschap van de regio. Het microklimaat en de koele bries van de Adriatische Zee dragen bij aan de unieke eigenschappen van de wijnen uit de regio.

Een bezoek aan Molise biedt de mogelijkheid om de rustige charme van het platteland te ervaren, de pittoreske wijngaarden te verkennen en te genieten van proeverijen van de lokale wijnen. Daarnaast kun je genieten van de lokale keuken, met gerechten zoals pasta alla molisana, caciocavallo kaas en heerlijke olijfolie.

Molise is een regio die trots is op zijn tradities, eenvoud en gastvrijheid. De wijnen weerspiegelen de ziel van het land en laten je kennismaken met de authentieke smaken van Molise.

Proef de karaktervolle wijnen van Molise en laat je betoveren door de rustieke schoonheid en de warme gastvrijheid van deze bijzondere regio.