Beira Interior

Beira Interior is een fascinerende wijnregio gelegen in het hart van Portugal, tussen de bergen en de vlaktes. Deze regio staat bekend om zijn unieke terroir, waarbij de wijngaarden zich bevinden op verschillende hoogtes, variërend van 400 tot 1.000 meter boven zeeniveau. Deze gevarieerde hoogteligging en het continentale klimaat dragen bij aan de complexiteit en diversiteit van de wijnen uit Beira Interior.

De bodems in Beira Interior zijn voornamelijk granietachtig en hebben een goede drainage, wat gunstig is voor de wijnstokken. De regio is de thuisbasis van zowel inheemse als internationale druivenrassen, waaronder Touriga Nacional, Jaen, Tinta Roriz, Alicante Bouschet, Arinto en Síria.

De rode wijnen uit Beira Interior zijn vaak krachtig en geconcentreerd, met stevige tannines en intense aroma’s van rijp rood fruit, kruiden en minerale tonen. Deze wijnen hebben een uitstekend rijpingspotentieel en kunnen zich in de loop der jaren verder ontwikkelen.

Naast rode wijnen produceert Beira Interior ook witte en mousserende wijnen. De witte wijnen zijn fris, aromatisch en tonen tonen van citrusvruchten, exotisch fruit en bloemen. De mousserende wijnen uit deze regio worden steeds populairder en hebben een levendige zuurgraad en fijne bubbels.

Beira Interior biedt ook een rijke culinaire traditie en een prachtig landschap om te verkennen. Naast het bezoeken van de wijngaarden en het proeven van de wijnen, kun je genieten van de lokale gerechten, zoals geitenkaas, traditionele vleesgerechten en ambachtelijke producten.

Een bezoek aan Beira Interior is een reis door de geschiedenis en tradities van Portugal, waarbij je de kans krijgt om te genieten van authentieke wijnen en de gastvrijheid van de lokale gemeenschap. Verken de wijngaarden, ontmoet de gepassioneerde wijnmakers en ontdek de verborgen schatten van Beira Interior.