Távora-Varosa

Távora-Varosa is een charmante wijnregio gelegen in het noorden van Portugal, in de provincie Távora en Varosa. Deze regio staat bekend om zijn sprankelende wijnen, die worden geproduceerd volgens de traditionele methode van de tweede gisting in de fles, vergelijkbaar met champagne.

Het klimaat in Távora-Varosa wordt beïnvloed door zowel het maritieme als het continentale klimaat, waardoor er ideale omstandigheden ontstaan voor de wijnbouw. De wijngaarden liggen op heuvels en hellingen, met bodems die voornamelijk bestaan uit graniet en leisteen.

De sprankelende wijnen van Távora-Varosa worden voornamelijk gemaakt van inheemse druivenrassen zoals Malvasia Fina, Cerceal en Touriga Nacional. Deze druiven leveren verfijnde en elegante wijnen op, met een fijne mousse, levendige zuren en delicate aroma’s van citrusvruchten, witte bloemen en brioche.

Wat Távora-Varosa-wijnen zo bijzonder maakt, is het traditionele productieproces dat wordt toegepast. Na de eerste gisting wordt er suiker en gist toegevoegd aan de basiswijn, waardoor er een tweede gisting ontstaat in de fles. Dit creëert de karakteristieke bubbels en complexe smaken van de sprankelende wijnen.

Een bezoek aan Távora-Varosa biedt de mogelijkheid om de prachtige wijngaarden te verkennen, deel te nemen aan proeverijen en meer te leren over de ambachtelijke productiemethoden die in de regio worden gebruikt. Je kunt ook genieten van het pittoreske landschap, met wijngaarden die zich uitstrekken over heuvels en valleien, en de lokale gastronomie ontdekken die perfect samengaat met de sprankelende wijnen.

Távora-Varosa-wijnen worden gewaardeerd om hun elegantie, frisheid en kwaliteit. Ze zijn een geweldige keuze voor speciale gelegenheden, feesten of gewoon om van te genieten als aperitief. Proef de sprankelende sensaties en ontdek waarom Távora-Varosa een unieke en opwindende wijnregio is.