Vinhos Verdes de Amarante

Vinhos Verdes de Amarante is een betoverende wijnregio gelegen in het noorden van Portugal, in de provincie Amarante. Deze regio maakt deel uit van de grotere wijnregio Vinho Verde, maar heeft zijn eigen karakteristieken en bijzondere wijnen.

Het klimaat in Vinhos Verdes de Amarante is maritiem, met milde temperaturen en een hoge luchtvochtigheid. De wijngaarden liggen op glooiende heuvels, waar ze profiteren van de verkoelende invloed van de Atlantische Oceaan en de vruchtbare granieten bodems.

De wijnen van Vinhos Verdes de Amarante zijn voornamelijk wit, hoewel er ook enkele roséwijnen worden geproduceerd. De meest gebruikte druivenrassen zijn Loureiro, Arinto en Avesso, die wijnen opleveren met een fris en levendig karakter. Deze wijnen hebben vaak een lichte sprankeling, een bleekgele kleur en aroma’s van citrusvruchten, groene appels en bloemen. Ze zijn dorstlessend, verfrissend en perfect voor warme zomerdagen.

Wat Vinhos Verdes de Amarante zo bijzonder maakt, is de delicate balans tussen frisse zuren, lichte sprankeling en levendige fruitigheid. Deze wijnen staan bekend om hun lichtheid en toegankelijkheid, waardoor ze zeer geschikt zijn als aperitief of als begeleiding bij lichte gerechten, salades en vis.

Een bezoek aan Vinhos Verdes de Amarante biedt de mogelijkheid om de prachtige wijngaarden te verkennen, lokale wijnhuizen te bezoeken en te genieten van de gastvrijheid van de wijnmakers. Je kunt ook genieten van de sfeervolle stad Amarante, met zijn historische centrum, charmante straatjes en indrukwekkende brug over de rivier de Tâmega. Vinhos Verdes de Amarante is een regio die bekend staat om zijn verfrissende en levendige wijnen, die de essentie van het noorden van Portugal perfect weerspiegelen. Ontdek de unieke smaken en de ontspannen sfeer van deze bijzondere wijnregio