Vinhos Verdes de Ave

Vinhos Verdes de Ave is een fascinerende wijnregio gelegen in het noorden van Portugal, in de subregio Ave. Deze regio maakt deel uit van de grotere wijnregio Vinho Verde en staat bekend om zijn verfrissende witte wijnen en sprankelende karakter.

Het klimaat in Vinhos Verdes de Ave is maritiem, met milde temperaturen en een hoge luchtvochtigheid. De wijngaarden liggen op heuvels en hellingen, met bodems die voornamelijk bestaan uit graniet. Deze bodems, in combinatie met het vochtige klimaat, dragen bij aan de unieke karakteristieken van de wijnen.

De witte wijnen van Vinhos Verdes de Ave worden voornamelijk gemaakt van inheemse druivenrassen zoals Loureiro, Arinto, Trajadura en Avesso. Deze druiven leveren wijnen op met een levendige zuurgraad, frisse smaken en een uitgesproken mineraal karakter. Ze hebben vaak een lichte sprankeling en tonen van citrusvruchten, groene appels en bloemen.

Wat Vinhos Verdes de Ave onderscheidt, is de verfrissende en licht sprankelende stijl van de wijnen. Ze zijn ideaal als aperitief en gaan goed samen met lichte gerechten, salades en vis. De sprankelende karakteristieken zorgen voor een speels en verkwikkend mondgevoel.

Een bezoek aan Vinhos Verdes de Ave biedt de mogelijkheid om de prachtige wijngaarden te verkennen, lokale wijnhuizen te bezoeken en te genieten van de gastvrijheid van de wijnmakers. Je kunt ook genieten van de natuurlijke schoonheid van het gebied, met groene landschappen, rivieren en historische bezienswaardigheden.

Vinhos Verdes de Ave-wijnen zijn een heerlijke ontdekking voor liefhebbers van verfrissende en levendige wijnen. Proef de sprankelende sensaties en geniet van de unieke smaken die deze bijzondere wijnregio te bieden heeft.