Vinhos Verdes de Basto

Vinhos Verdes de Basto is een prachtige wijnregio gelegen in het noorden van Portugal, in de subregio Basto. Deze regio maakt deel uit van de grotere wijnregio Vinho Verde en staat bekend om zijn frisse en levendige witte wijnen.

Het klimaat in Vinhos Verdes de Basto is maritiem, met milde temperaturen en een hoge luchtvochtigheid. De wijngaarden bevinden zich op glooiende heuvels en terrassen, waar de druiven kunnen profiteren van de koelere nachten en de zachte bries van de Atlantische Oceaan.

De witte wijnen van Vinhos Verdes de Basto worden voornamelijk gemaakt van inheemse druivenrassen zoals Avesso, Arinto en Azal. Deze druiven leveren wijnen op met een levendige zuurgraad, frisse smaken en tonen van citrusvruchten, groene appels en bloemen. Ze hebben een verkwikkend karakter en zijn perfect geschikt als aperitief of als begeleiding bij lichte gerechten.

Wat Vinhos Verdes de Basto bijzonder maakt, is de focus op duurzame wijnbouwpraktijken en de bescherming van het milieu. Veel wijnproducenten in deze regio maken gebruik van biologische en biodynamische methoden, waarbij ze streven naar een harmonieus samenspel tussen mens en natuur.

Een bezoek aan Vinhos Verdes de Basto biedt de mogelijkheid om de prachtige wijngaarden te verkennen, lokale wijnhuizen te bezoeken en te genieten van de gastvrijheid van de wijnmakers. Je kunt ook genieten van de landelijke charme van de regio, met zijn groene landschappen, traditionele dorpjes en historische bezienswaardigheden.

Vinhos Verdes de Basto-wijnen staan bekend om hun frisheid, levendigheid en karakteristieke smaken. Ontdek de unieke kenmerken van deze wijnregio en proef de verrukkelijke wijnen die hier worden geproduceerd.