Vinhos Verdes de Cávado

Vinhos Verdes de Cávado is een prachtige wijnregio gelegen in het noorden van Portugal, in de subregio Cávado. Deze regio maakt deel uit van de grotere wijnregio Vinho Verde en staat bekend om zijn verfrissende en levendige wijnen.

Het klimaat in Vinhos Verdes de Cávado is maritiem, met milde temperaturen en een hoge luchtvochtigheid. De wijngaarden liggen op glooiende heuvels en terrassen, waar de druiven kunnen profiteren van de verkoelende invloed van de Atlantische Oceaan.

De wijnen van Vinhos Verdes de Cávado zijn voornamelijk wit en hebben een licht en levendig karakter. Ze worden gemaakt van inheemse druivenrassen zoals Loureiro, Arinto en Trajadura, die zorgen voor een levendige zuurgraad, frisse smaken en tonen van citrusvruchten, groene appels en bloemen. Deze wijnen zijn dorstlessend en bieden een verkwikkende en smaakvolle ervaring.

Wat Vinhos Verdes de Cávado zo bijzonder maakt, is de delicate balans tussen de zuren, de levendigheid en de subtiele aromatische complexiteit. De wijnen zijn veelal licht sprankelend, waardoor ze een speels en verfrissend mondgevoel geven.

Een bezoek aan Vinhos Verdes de Cávado biedt de mogelijkheid om de prachtige wijngaarden te verkennen, lokale wijnhuizen te bezoeken en te genieten van de gastvrijheid van de wijnmakers. Je kunt ook genieten van de sfeervolle omgeving, met groene landschappen, historische bezienswaardigheden en charmante dorpjes.

Vinhos Verdes de Cávado-wijnen zijn een heerlijke keuze voor liefhebbers van frisse, levendige en smaakvolle wijnen. Proef de sprankelende sensaties en ontdek waarom deze regio zo’n bijzondere plaats inneemt in de wereld van de Portugese wijnen.