Vinhos Verdes de Lima

Vinhos Verdes de Lima is een betoverende wijnregio gelegen in het noorden van Portugal, in de subregio Lima. Deze regio maakt deel uit van de grotere wijnregio Vinho Verde en staat bekend om zijn verfrissende en levendige wijnen.

Het klimaat in Vinhos Verdes de Lima is maritiem, met milde temperaturen en een hoge luchtvochtigheid. De wijngaarden bevinden zich op heuvels en terrassen, waar de druiven kunnen profiteren van de koele bries van de Atlantische Oceaan.

De witte wijnen van Vinhos Verdes de Lima worden voornamelijk gemaakt van inheemse druivenrassen zoals Loureiro, Arinto en Trajadura. Deze druiven leveren wijnen op met een levendige zuurgraad, frisse smaken en aroma’s van citrusvruchten, groene appels en bloemen. Ze hebben vaak een lichte sprankeling, wat zorgt voor een speels en verfrissend mondgevoel.

Wat Vinhos Verdes de Lima zo bijzonder maakt, is de elegante en verfijnde stijl van de wijnen. Ze zijn licht en delicaat, maar toch vol van smaak en complexiteit. De frisse zuren worden prachtig in balans gebracht met de fruitige tonen, waardoor de wijnen een uitnodigende en levendige ervaring bieden.

Een bezoek aan Vinhos Verdes de Lima biedt de mogelijkheid om de prachtige wijngaarden te verkennen, lokale wijnhuizen te bezoeken en te genieten van de gastvrijheid van de wijnmakers. Je kunt ook genieten van de pittoreske omgeving, met groene landschappen, schilderachtige dorpjes en historische bezienswaardigheden.

Vinhos Verdes de Lima-wijnen zijn een heerlijke keuze voor liefhebbers van verfrissende, elegante en levendige wijnen. Proef de levendigheid en ontdek waarom deze regio zo’n unieke en geliefde plek is in de wereld van de Portugese wijnen.