Valencia

Valencia, gelegen aan de oostkust van Spanje, is een prachtige wijnregio met een rijke geschiedenis en een diversiteit aan wijnen. De regio staat bekend om zijn zonnige klimaat, vruchtbare bodems en de invloed van de Middellandse Zee, die samen ideale omstandigheden creëren voor de wijnbouw.

Een van de bekendste druivensoorten uit Valencia is de inheemse druif Bobal. Deze druif gedijt goed in het warme klimaat en levert wijnen op met een diepe kleur, een goede zuurgraad en stevige tannines. De Bobal-wijnen uit Valencia hebben vaak tonen van rijp rood fruit, kruiden en een aardse ondertoon. Naast Bobal worden er ook andere druivensoorten verbouwd in Valencia, zoals Tempranillo, Monastrell en Garnacha, die bijdragen aan de diversiteit van de wijnen.

Een van de meest opvallende wijngebieden in Valencia is Utiel-Requena, gelegen in het binnenland van de regio. Dit gebied staat bekend om zijn rode wijnen op basis van de Bobal-druif. Deze wijnen hebben een uitstekende balans tussen fruitigheid, structuur en levendigheid. Daarnaast produceert Valencia ook witte wijnen, waarbij de druivensoorten Macabeo, Merseguera en Moscatel de meest voorkomende zijn. Deze witte wijnen zijn fris, aromatisch en hebben tonen van citrusvruchten, bloemen en een vleugje kruidigheid.

Een ander bekend wijngebied in Valencia is Alicante, dat zich uitstrekt langs de kustlijn. Alicante staat vooral bekend om zijn zoete en versterkte wijnen, zoals Fondillón. Deze wijn wordt gemaakt van de Monastrell-druif en heeft een lange rijpingstijd, wat resulteert in een diep amberkleurige wijn met complexe aroma’s van gedroogd fruit, specerijen en noten.

Naast het produceren van uitstekende wijnen, heeft Valencia ook een rijke gastronomie. Typische gerechten uit de regio zijn paella (een rijstgerecht met zeevruchten of vlees), fideuà (een pastagerecht vergelijkbaar met paella) en horchata (een verfrissende drank gemaakt van aardamandelen). Deze culinaire hoogstandjes vormen een perfecte aanvulling op de lokale wijnen.

Een bezoek aan Valencia biedt de mogelijkheid om de prachtige wijngaarden te ontdekken, wijnhuizen te bezoeken en te genieten van proeverijen van de Valenciaanse wijnen. Daarnaast heeft de regio ook een rijke cultuur en prachtige stranden, waardoor het een ideale bestemming is voor wijnliefhebbers en vakantiegangers.

De wijnen van Valencia weerspiegelen de unieke kenmerken van de regio en de passie van de wijnmakers. Ze bieden een heerlijke en veelzijdige wijnervaring voor liefhebbers over de hele wereld.

Navarra

Navarra, gelegen in het noorden van Spanje, is een veelzijdige wijnregio die bekend staat om zijn diverse wijnen en landschappen. De regio heeft een rijke geschiedenis van wijnproductie en combineert traditie met innovatie om wijnen van hoge kwaliteit te produceren.

Een van de kenmerken van Navarra is de diversiteit aan microklimaten en bodemtypen. Vanwege de geografische ligging tussen de Atlantische Oceaan en de Pyreneeën, varieert het klimaat in Navarra van maritiem tot continentaal, waardoor verschillende druivensoorten kunnen gedijen. De bodem bestaat uit klei, kalksteen en grind, wat bijdraagt aan de complexiteit en karakter van de wijnen.

Navarra produceert zowel rode als witte wijnen, waarbij rode wijnen het grootste deel van de productie uitmaken. De belangrijkste rode druivensoorten in Navarra zijn Tempranillo, Garnacha en Cabernet Sauvignon. Deze druiven leveren wijnen op met een breed scala aan stijlen, van fruitig en fris tot krachtig en complex. De rode wijnen uit Navarra hebben vaak tonen van rijpe bessen, specerijen en aardse aroma’s.

Wat witte wijnen betreft, worden er in Navarra voornamelijk wijnen geproduceerd van de druivensoorten Chardonnay en Viura. Deze witte wijnen zijn fris, levendig en hebben tonen van citrusvruchten, witte bloemen en subtiele kruiden. Ze zijn perfect als aperitief of om te combineren met lichte gerechten.

Een van de meest bekende wijngebieden in Navarra is Ribera Alta, dat bekend staat om zijn rode wijnen op basis van Tempranillo. Deze wijnen hebben een goede structuur, rijp fruit en een evenwichtige zuurgraad. Ribera Baja is een ander belangrijk gebied dat voornamelijk wijnen produceert van Garnacha-druiven, met een nadruk op fruitigheid en frisheid.

Navarra staat ook bekend om zijn roséwijnen, die in de regio “rosado” worden genoemd. Deze roséwijnen zijn vaak levendig, fruitig en verfrissend, en worden gemaakt van zowel rode als witte druivensoorten.

Een bezoek aan Navarra biedt de mogelijkheid om de prachtige wijngaarden te verkennen, de lokale wijnproductieprocessen te ontdekken en te genieten van proeverijen van de Navarrese wijnen. Daarnaast heeft de regio een rijke culinaire traditie, met gerechten zoals pintxos (lokale tapas), lamsvlees en kaas.

De wijnen van Navarra zijn een weerspiegeling van het unieke terroir en de passie van de wijnmakers. Ze bieden een smaakvolle en gevarieerde ervaring voor wijnliefhebbers die op zoek zijn naar nieuwe ontdekkingen.

Murcia

Murcia, gelegen in het zuidoosten van Spanje, is een opkomende wijnregio die steeds meer erkenning krijgt voor zijn kwaliteitswijnen. De regio heeft een mediterraan klimaat met hete zomers en milde winters, en profiteert van de nabijheid van de Middellandse Zee. Dit zorgt voor ideale omstandigheden voor de wijnbouw.

Een van de meest voorkomende druivensoorten in Murcia is Monastrell, ook bekend als Mourvèdre. Deze druif gedijt goed in het warme klimaat en de droge bodems van de regio. Monastrell-wijnen uit Murcia staan bekend om hun diepe kleur, rijke smaken en stevige tannines. Ze hebben vaak tonen van rijp donker fruit, kruiden en aardse aroma’s. Deze wijnen hebben een uitstekend verouderingspotentieel en kunnen zich ontwikkelen tot complexe en elegante creaties.

Naast Monastrell worden er ook andere druivensoorten verbouwd in Murcia, zoals Syrah, Garnacha en Cabernet Sauvignon. Deze druiven voegen hun eigen karakter toe aan de wijnen en creëren diversiteit in smaakprofielen.

Een belangrijk wijngebied in Murcia is Jumilla, dat internationaal bekendheid heeft verworven. Jumilla staat bekend om zijn krachtige rode wijnen op basis van Monastrell. Deze wijnen hebben een uitstekende balans tussen rijp fruit, kruiden en structuur. Naast rode wijnen produceert Jumilla ook enkele elegante witte en roséwijnen, die frisheid en levendigheid bieden.

Een bezoek aan Murcia biedt de mogelijkheid om de wijngaarden te verkennen, de wijnproductieprocessen te ontdekken en te genieten van proeverijen van de lokale wijnen. Daarnaast heeft de regio ook een rijke culinaire traditie, met gerechten zoals zarangollo (een lokale groenteschotel), arroz y conejo (rijst met konijn) en paparajotes (gefrituurde citroenblaadjes met suiker).

De wijnen van Murcia weerspiegelen het unieke terroir van de regio en de passie van de wijnmakers. Ze bieden een smaakvolle en authentieke ervaring voor wijnliefhebbers die op zoek zijn naar nieuwe ontdekkingen.

Madrid

Madrid, de hoofdstad van Spanje, is niet alleen een bruisende metropool, maar ook een interessante wijnregio. Hoewel het misschien niet zo bekend is als sommige andere Spaanse wijngebieden, heeft Madrid veel te bieden op het gebied van wijnproductie.

De wijnbouw in Madrid heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. De regio profiteert van een continentaal klimaat, met hete zomers en koude winters, en een gevarieerd landschap met heuvels, valleien en rivieren. Deze omstandigheden creëren een gunstig terroir voor de wijnbouw.

De rode wijnen uit Madrid worden voornamelijk gemaakt van de Tempranillo-druif, die bekend staat om zijn fruitige aroma’s van rode bessen, specerijen en vanille. Deze wijnen hebben vaak een medium body, zachte tannines en een evenwichtige zuurgraad. Naast Tempranillo worden er ook rode wijnen geproduceerd van andere druivensoorten, zoals Garnacha, Cabernet Sauvignon en Syrah, die extra complexiteit en karakter toevoegen aan de wijnen.

Wat witte wijnen betreft, worden er in Madrid voornamelijk wijnen geproduceerd van de Malvar-druif, een inheemse druivensoort. Deze witte wijnen hebben een lichte tot medium body en tonen van citrusvruchten, witte bloemen en kruiden. Ze zijn verfrissend en levendig, perfect om te genieten tijdens de warme zomers in Madrid.

Een interessant aspect van de wijnregio Madrid is de nabijheid van de stad zelf. Veel wijngaarden liggen op korte afstand van het stadscentrum, waardoor het gemakkelijk is om een bezoek te brengen aan de wijnhuizen en wijngaarden tijdens een stedentrip naar Madrid. Dit biedt wijnliefhebbers de mogelijkheid om de wijnproductieprocessen te ervaren, wijnen te proeven en meer te leren over de lokale wijntradities.

Naast wijn heeft Madrid ook een rijke culinaire traditie. De lokale gastronomie omvat heerlijke gerechten zoals gegrild vlees, stoofschotels, kaas en tapas. Een glas lokale wijn past perfect bij deze smakelijke gerechten en maakt de culinaire ervaring compleet.

Als hoofdstad van Spanje is Madrid een dynamische en levendige stad die ook een interessante wijnregio is. De wijnen uit Madrid weerspiegelen de passie en het vakmanschap van de wijnmakers en bieden een smaakvolle en authentieke ervaring voor wijnliefhebbers.

La Rioja

La Rioja, gelegen in het noorden van Spanje, is een van de meest bekende en gerenommeerde wijnregio’s van het land. De regio is beroemd om zijn uitstekende rode wijnen en heeft een lange geschiedenis van wijnproductie.

La Rioja staat bekend om zijn traditionele wijnbereiding en heeft een uniek klimaat en terroir dat ideaal is voor de wijnbouw. De regio heeft een continentaal klimaat met hete zomers en koude winters, waardoor de druiven langzaam rijpen en hun smaken en aroma’s volledig kunnen ontwikkelen. Daarnaast heeft La Rioja een variëteit aan bodemtypen, waaronder klei, kalksteen en grind, die bijdragen aan de complexiteit en karakter van de wijnen.

De rode wijnen van La Rioja worden voornamelijk gemaakt van de Tempranillo-druif, die bekend staat om zijn krachtige tannines, fruitige aroma’s en elegantie. Deze wijnen hebben vaak tonen van rijp rood fruit, vanille, tabak en specerijen. Daarnaast worden er in La Rioja ook rode wijnen geproduceerd met blends van andere druivensoorten, zoals Garnacha, Mazuelo en Graciano, die extra complexiteit en smaaklagen toevoegen.

Naast rode wijnen produceert La Rioja ook enkele uitstekende witte wijnen. De belangrijkste witte druivensoort in de regio is Viura, die frisse en aromatische wijnen oplevert met tonen van citrusvruchten, perzik en bloemen. Er worden ook enkele witte wijnen geproduceerd van andere druivensoorten, zoals Malvasía en Garnacha Blanca, die meer complexiteit en body bieden.

La Rioja staat ook bekend om zijn lange rijping van wijnen. Sommige wijnen ondergaan een langdurige houtrijping in eikenhouten vaten, waardoor ze een rijker en complexer karakter krijgen. Deze wijnen worden vaak aangeduid als Crianza, Reserva of Gran Reserva, afhankelijk van de duur van de rijping.

Een bezoek aan La Rioja is een geweldige ervaring voor elke wijnliefhebber. Het gebied biedt prachtige landschappen met glooiende wijngaarden, charmante wijnhuizen en de mogelijkheid om deel te nemen aan proeverijen en rondleidingen. Daarnaast heeft de regio ook een rijke gastronomie, met lokale gerechten zoals gegrilde lam, paddenstoelen en heerlijke kazen.

De wijnen van La Rioja zijn een weerspiegeling van de rijke geschiedenis en traditie van de regio. Ze combineren vakmanschap, passie en de unieke kenmerken van het terroir om wijnen van uitzonderlijke kwaliteit te produceren.

Galicië

Galicië, gelegen in het noordwesten van Spanje, is een unieke en fascinerende wijnregio. Met zijn groene landschappen, mistige bergen en uitgestrekte kustlijn is Galicië een betoverende plek die een bijzondere invloed heeft op de wijnen die er worden geproduceerd.

Een van de meest opvallende kenmerken van de Galicische wijnbouw is de sterke invloed van de Atlantische Oceaan. De koele zeewind en de vochtige omstandigheden zorgen voor een uniek microklimaat dat ideaal is voor de wijnbouw. Daarnaast heeft Galicië een verscheidenheid aan bodemtypen, variërend van graniet en leisteen tot klei en zand, wat bijdraagt aan de diversiteit en complexiteit van de wijnen.

Galicië staat vooral bekend om zijn witte wijnen, die onderscheidend zijn door hun frisheid, levendigheid en mineraliteit. De belangrijkste witte druivensoort in de regio is Albariño, die voornamelijk wordt verbouwd in het wijngebied Rías Baixas. Albariño-wijnen zijn aromatisch, fruitig en hebben tonen van perzik, citrusvruchten en bloemen. Ze zijn vaak verfrissend en evenwichtig, en passen perfect bij de lokale zeevruchten en visgerechten.

Naast Albariño worden er in Galicië ook andere witte druivensoorten verbouwd, zoals Godello en Treixadura. Deze druiven leveren wijnen op met verschillende smaakprofielen, variërend van fruitig en levendig tot complex en gestructureerd.

Hoewel Galicië vooral bekend staat om zijn witte wijnen, produceert de regio ook enkele rode wijnen. De belangrijkste rode druivensoort in Galicië is Mencía, die wijnen oplevert met een uitstekende zuurgraad, levendige fruittonen en een elegante structuur. Deze rode wijnen zijn vaak licht tot medium-bodied en kunnen zowel jong gedronken worden als rijpen om complexere aroma’s te ontwikkelen.

Een bezoek aan Galicië biedt de mogelijkheid om de prachtige wijngaarden te verkennen, de lokale wijnproductieprocessen te ontdekken en te genieten van proeverijen van de Galicische wijnen. Daarnaast heeft de regio een rijke cultuur en culinaire tradities, met gerechten zoals pulpo a la gallega (gekookte octopus), empanadas (gevulde deeghapjes) en queimada (een traditioneel Galicisch drankje).

Galicië is een regio vol charme en karakter, en de wijnen weerspiegelen dit perfect. Of je nu geniet van een verfrissende Albariño op een zonnig terras of een elegante Mencía bij een heerlijke maaltijd, de wijnen van Galicië zullen je zeker betoveren met hun unieke smaken.

Extremadura

Extremadura, gelegen in het zuidwesten van Spanje, is een prachtige en relatief onontdekte wijnregio. De regio staat bekend om zijn uitgestrekte landschappen, historische steden en, natuurlijk, zijn heerlijke wijnen.

Ondanks dat het minder bekend is dan sommige andere Spaanse wijnregio’s, heeft Extremadura een lange geschiedenis van wijnproductie. De regio biedt een combinatie van gunstige klimatologische omstandigheden en vruchtbare bodems, waardoor het een ideale plek is voor de wijnbouw.

Extremadura produceert voornamelijk rode wijnen, waarbij de druivensoorten Tempranillo, Garnacha en Cabernet Sauvignon de hoofdrol spelen. Deze druiven gedijen goed in het warme en droge klimaat van de regio en leveren wijnen op met rijke smaken, stevige tannines en tonen van rijp rood fruit, kruiden en specerijen.

Een van de meest bekende wijngebieden in Extremadura is Ribera del Guadiana, dat een breed scala aan rode, witte en roséwijnen produceert. De rode wijnen uit dit gebied zijn vaak robuust en krachtig, terwijl de witte wijnen fris en fruitig zijn. Een andere bekende wijnregio is Tierra de Barros, waar voornamelijk rode wijnen van hoge kwaliteit worden geproduceerd.

Naast rode wijnen heeft Extremadura ook enkele interessante zoete wijnen, waaronder de beroemde wijnen van de Pedro Ximénez-druif. Deze wijnen hebben een intense zoetheid en tonen van rozijnen, vijgen en karamel, waardoor ze perfect zijn als dessertwijnen of om te combineren met sterke kazen.

Een bezoek aan Extremadura biedt de mogelijkheid om de prachtige wijngaarden te verkennen, de wijnproductieprocessen te ontdekken en te genieten van proeverijen van de lokale wijnen. Daarnaast heeft de regio ook een rijke culinaire traditie, met gerechten zoals Ibérico-ham, kaas, olijfolie en traditionele stoofschotels.

Extremadura is een regio vol verrassingen en unieke smaken. De wijnen van Extremadura weerspiegelen de passie en toewijding van de wijnmakers en bieden een authentieke en smaakvolle ervaring voor elke wijnliefhebber.

Catalonië

Catalonië, gelegen in het noordoosten van Spanje, is een regio met een rijke culturele en culinaire traditie. Naast het bruisende Barcelona en de prachtige stranden van de Costa Brava, is Catalonië ook een belangrijke wijnregio die bekend staat om zijn diverse wijnen en wijngebieden.

Catalonië heeft verschillende wijngebieden die elk hun eigen unieke kenmerken hebben. Een van de bekendste gebieden is de Penedès, dat internationaal erkend wordt voor zijn productie van cava, de Spaanse mousserende wijn. Cava wordt gemaakt volgens de traditionele methode, vergelijkbaar met de productie van champagne, en wordt meestal gemaakt van de druivensoorten Macabeo, Xarel·lo en Parellada. De wijnen zijn fris, levendig en hebben aroma’s van groene appels, citrusvruchten en gist.

Een andere opvallende wijnregio in Catalonië is Priorat, gelegen in de provincie Tarragona. Priorat heeft een bijzonder terroir, met leistenen bodems en steile hellingen, waardoor het een uitdagende maar belonende omgeving is voor de wijnbouw. De wijnen uit Priorat worden voornamelijk gemaakt van de druivensoorten Garnacha en Cariñena, en staan bekend om hun diepe kleur, krachtige tannines en complexe smaken van rijp rood fruit, kruiden en minerale tonen.

Andere belangrijke wijngebieden in Catalonië zijn Empordà, Terra Alta en Montsant. Empordà, gelegen aan de Costa Brava, produceert zowel rode als witte wijnen van verschillende druivensoorten, waaronder Garnacha, Cariñena, Macabeo en Garnacha Blanca. Terra Alta, gelegen in het zuiden van Catalonië, staat bekend om zijn witte wijnen van Garnacha Blanca en rode wijnen van Garnacha en Cariñena. Montsant, gelegen nabij Priorat, produceert wijnen van Garnacha, Cariñena en andere inheemse druivensoorten, met een focus op rijp fruit, kruiden en aardse tonen.

Catalonië heeft een levendige wijnscene en biedt tal van mogelijkheden om de wijnen te proeven en te genieten van de lokale gastronomie. De Catalaanse keuken is een mix van traditie en innovatie, met gerechten zoals paella, botifarra (Catalaanse worst), escalivada (gegrilde groenten) en crema catalana (een traditioneel Catalaans dessert). De wijnen van Catalonië passen perfect bij deze gerechten en versterken de smaakervaring.

Een bezoek aan de wijngebieden van Catalonië is een kans om de wijngaarden te verkennen, de wijnmakerijen te bezoeken en te genieten van proeverijen van de lokale wijnen. Daarnaast biedt de regio ook tal van culturele en historische bezienswaardigheden, waaronder de prachtige architectuur van Antoni Gaudí in Barcelona en de historische stad Girona.

Catalonië is een regio waar passie, traditie en innovatie samenkomen. De wijnen van Catalonië zijn een weerspiegeling van de rijke geschiedenis, het diverse terroir en de toewijding van de wijnmakers. Ze bieden een unieke en smaakvolle ervaring voor elke wijnliefhebber.

Castilië-La Mancha

Castilië-La Mancha, gelegen in het hart van Spanje, is de grootste wijnregio van het land en staat bekend om zijn uitgestrekte wijngaarden, historische wijndorpen en rijke wijntraditie. Deze regio heeft een warm continentaal klimaat, met hete zomers en koude winters, wat gunstige omstandigheden biedt voor de wijnbouw.

Castilië-La Mancha heeft een lange geschiedenis van wijnproductie, die teruggaat tot de tijd van de Romeinen. Het is de thuisbasis van verschillende bekende druivensoorten, waaronder Tempranillo, Garnacha, Airén en Macabeo. Deze druiven gedijen goed in het droge klimaat en de kalkrijke bodems van de regio, en vormen de basis voor de diverse wijnen die hier worden geproduceerd.

Een van de meest bekende wijngebieden in Castilië-La Mancha is Valdepeñas, waar rode wijnen van hoge kwaliteit worden geproduceerd. De rode wijnen van Valdepeñas worden voornamelijk gemaakt van de Tempranillo-druif en hebben een diepe kleur, een rijk bouquet en tonen van rijp rood fruit, kruiden en vanille. Deze wijnen hebben een goede structuur, stevige tannines en een aangename afdronk.

Naast rode wijnen produceert Castilië-La Mancha ook een breed scala aan witte wijnen. De meest voorkomende witte druif in de regio is Airén, die wordt gebruikt voor het maken van lichte en verfrissende witte wijnen. Deze wijnen hebben een lichte body, een milde zuurgraad en tonen van citrusvruchten en witte bloemen. Daarnaast worden er ook witte wijnen geproduceerd van druivensoorten zoals Macabeo en Verdejo, die meer complexiteit en aromatische intensiteit bieden.

Een bezoek aan Castilië-La Mancha biedt de mogelijkheid om de uitgestrekte wijngaarden te verkennen, de wijnproductieprocessen te ontdekken en de gastvrijheid van de lokale wijnmakers te ervaren. Daarnaast heeft de regio een rijk cultureel erfgoed, met historische steden zoals Toledo, Cuenca en Albacete, waar je kunt genieten van de lokale keuken, de architectuur en de tradities.

Castilië-La Mancha is een regio waar traditie en innovatie samenkomen, waar oude wijnstokken en moderne technieken zorgen voor wijnen van uitstekende kwaliteit. De wijnen van Castilië-La Mancha zijn een weerspiegeling van de rijke geschiedenis en de passie van de lokale wijnmakers, en bieden een onvergetelijke en smaakvolle ervaring voor elke wijnliefhebber.

Castilië en León

Castilië en León, gelegen in het noordwesten van Spanje, is een uitgestrekte wijnregio die bekend staat om zijn rijke geschiedenis, cultureel erfgoed en prachtige wijnen. Deze regio herbergt een diverse mix van landschappen, variërend van vlaktes tot heuvels en bergen, en biedt een vruchtbare bodem voor de wijnbouw.

De wijntraditie in Castilië en León gaat terug tot de tijd van de Romeinen, en vandaag de dag wordt de regio beschouwd als een van de meest belangrijke wijngebieden van Spanje. Castilië en León produceert een breed scala aan wijnen, variërend van robuuste rode wijnen tot elegante witte wijnen en sprankelende cavas.

Een van de bekendste druivensoorten in Castilië en León is de Tempranillo, die lokaal bekend staat als Tinta de Toro of Tinto Fino. Deze druivensoort gedijt goed in het continentale klimaat van de regio, met hete zomers en koude winters. De rode wijnen gemaakt van Tempranillo hebben een diepe kleur, krachtige tannines en tonen van rijp rood fruit, kruiden en vanille. Ribera del Duero is een van de bekendste wijngebieden in Castilië en León en staat internationaal hoog aangeschreven voor zijn kwaliteitsvolle Tempranillo-wijnen.

Naast Tempranillo worden ook andere druivensoorten verbouwd in Castilië en León, zoals Garnacha, Mencía en Prieto Picudo. Deze druivensoorten leveren wijnen op met hun eigen unieke smaakprofielen en tonen, variërend van fruitig en levendig tot kruidig en complex.

Castilië en León heeft ook enkele opmerkelijke witte wijnen, voornamelijk gemaakt van de druivensoorten Verdejo en Godello. Verdejo-wijnen uit Rueda staan bekend om hun frisheid, aromatische complexiteit en tonen van citrusvruchten en tropisch fruit. Godello-wijnen uit Valdeorras zijn elegant, verfrissend en vertonen tonen van groene appel, perzik en bloemige aroma’s.

Een bezoek aan Castilië en León biedt de mogelijkheid om de prachtige wijngaarden en wijnhuizen te verkennen, te leren over de wijnproductieprocessen en, natuurlijk, te genieten van proeverijen van de lokale wijnen. Daarnaast heeft de regio een rijk cultureel erfgoed, met historische steden zoals Salamanca, Segovia en León, waar je kunt genieten van de architectuur, het culinaire erfgoed en de gastvrijheid van de lokale bevolking.

Castilië en León is een regio waar traditie en innovatie samenkomen, waar oude wijnstokken en moderne technieken resulteren in wijnen van topkwaliteit. De wijnen van Castilië en León zijn een weerspiegeling van de unieke omstandigheden van de regio en de toewijding van de wijnmakers, en bieden een onvergetelijke en smaakvolle ervaring voor elke wijnliefhebber.