Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden, gelegen voor de kust van Afrika, vormen een unieke wijnregio met een subtropisch klimaat, vulkanische bodems en een fascinerende wijntraditie. Deze archipel bestaat uit verschillende eilanden, waaronder Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote en La Palma, die elk hun eigen bijzondere wijnen voortbrengen.

Een van de meest opvallende kenmerken van de wijnbouw op de Canarische Eilanden is het gebruik van oude wijnstokken, sommige zelfs meer dan honderd jaar oud. Deze oude wijnstokken, samen met de vulkanische bodems en het gunstige klimaat, dragen bij aan de unieke smaakprofielen van de Canarische wijnen.

Elk eiland op de Canarische Eilanden heeft zijn eigen wijncultuur en druivensoorten. Op Tenerife is de druivensoort Listán Negro prominent aanwezig, wat resulteert in elegante rode wijnen met aroma’s van rood fruit, kruiden en minerale tonen. Gran Canaria staat bekend om zijn zoete Moscatel-wijnen, die worden geproduceerd van de Moscatel-druif en een rijke, aromatische smaak hebben. Lanzarote staat bekend om zijn unieke teeltmethode, waarbij de druivenstokken worden geplant in kuilen in de zwarte lavabodems. Deze methode beschermt de druiven tegen de sterke wind en creëert een uniek microklimaat dat resulteert in frisse, minerale witte wijnen. La Palma produceert wijnen van de Listán Negro-druif, die bekendstaan om hun levendige fruitaroma’s, zachte tannines en een hint van aardse tonen.

De Canarische Eilanden bieden niet alleen unieke wijnen, maar ook een adembenemende natuurlijke schoonheid. Van de vulkanische landschappen tot de prachtige stranden en de weelderige vegetatie, de eilanden hebben voor elk wat wils. Het is de perfecte bestemming voor liefhebbers van zon, zee, natuur en natuurlijk wijn.

Een bezoek aan de Canarische Eilanden biedt de mogelijkheid om de wijngaarden te verkennen, wijnmakerijen te bezoeken en te genieten van proeverijen van de lokale wijnen. Daarnaast is het een kans om te genieten van de lokale keuken, waar verse visgerechten, geitenkaas, mojo-sauzen en typische Canarische gerechten op het menu staan.

De Canarische Eilanden zijn een regio vol verrassingen, waar exotische wijnen samenkomen met adembenemende landschappen. De wijnen van de Canarische Eilanden zijn een weerspiegeling van de unieke omstandigheden en de passie van de wijnmakers, en bieden een onvergetelijke en smaakvolle ervaring voor elke wijnliefhebber.