Salta

Salta, gelegen in het noordwesten van Argentinië, is een wijnregio die bekend staat om zijn hooggelegen wijngaarden en opmerkelijke wijnen. Met zijn unieke terroir en rijke wijntraditie biedt Salta een smaakvolle en authentieke wijnervaring.

Salta is vooral beroemd om zijn productie van Torrontés-wijnen, een inheemse Argentijnse witte druivensoort. De Torrontés-wijnen uit Salta hebben een uniek karakter met florale aroma’s van jasmijn en rozenblaadjes, gecombineerd met fruitige tonen van citrus en tropisch fruit. Ze hebben een verfrissend en levendig karakter, met een knapperige zuurgraad die perfect samengaat met warme dagen en zwoele avonden.

Het terroir van Salta is buitengewoon speciaal vanwege de hoge ligging van de wijngaarden. De regio herbergt enkele van de hoogstgelegen wijngaarden ter wereld, gelegen tussen 1.500 en 3.000 meter boven zeeniveau. Deze extreme hoogte zorgt voor koelere temperaturen en intense zonneschijn, wat resulteert in wijnen met een uitstekende zuurgraad, intense aroma’s en een opmerkelijke frisheid.

Een bezoek aan Salta biedt de mogelijkheid om te genieten van de prachtige wijngaarden en de gastvrijheid van de lokale wijnmakers. Veel bodega’s in de regio verwelkomen bezoekers voor proeverijen en rondleidingen, waar je de kans krijgt om de karakteristieke Torrontés-wijnen te proeven en meer te leren over het wijnbereidingsproces. Bovendien kun je genieten van adembenemende uitzichten op de Andes en het schilderachtige landschap van de regio.

Naast wijnproeverijen heeft Salta ook andere attracties te bieden. De stad Salta, de hoofdstad van de provincie, heeft een rijke koloniale geschiedenis en biedt historische bezienswaardigheden zoals de kathedraal van Salta en het Museo de Arqueología de Alta Montaña. Hier kun je meer te weten komen over de cultuur en tradities van de regio.

Salta is een wijnregio die zeker de moeite waard is om te ontdekken. Met zijn unieke terroir, verfijnde Torrontés-wijnen en adembenemende landschappen biedt Salta een onvergetelijke wijnervaring in het noordwesten van Argentinië.