San Juan

San Juan, gelegen in het westen van Argentinië, is een wijnregio die bekend staat om zijn uitstekende wijnen en vruchtbare grond. Met zijn zonnige klimaat en gevarieerde terroir is San Juan een belangrijke speler in de Argentijnse wijnindustrie.

San Juan is vooral beroemd om zijn productie van Syrah-wijnen, die internationaal erkend worden voor hun kwaliteit en karakter. De Syrah-wijnen uit San Juan bieden een diepe paarse kleur en intense aroma’s van zwarte bessen, bramen en kruidige tonen. Ze hebben een volle body, zijdezachte tannines en een lange afdronk. Deze wijnen hebben een uitstekende structuur en kunnen goed ouderen.

Het terroir van San Juan is divers en biedt optimale omstandigheden voor de druiventeelt. De regio heeft een droog klimaat met weinig regenval, waardoor de druiven zich goed kunnen ontwikkelen. De nabijheid van de bergen zorgt voor koele nachttemperaturen, waardoor de druiven langzaam rijpen en hun aroma’s behouden. De bodems variëren van alluviale afzettingen tot zanderige leem, wat resulteert in wijnen met verschillende nuances en complexiteit.

Een bezoek aan San Juan biedt de mogelijkheid om de gastvrijheid en passie van de lokale wijnmakers te ervaren. Veel bodega’s in de regio openen hun deuren voor bezoekers en bieden proeverijen en rondleidingen aan. Hier kun je de heerlijke wijnen proeven en meer te weten komen over het wijnbereidingsproces en de geschiedenis van de wijnproductie in San Juan.

Naast het proeven van heerlijke wijnen heeft San Juan ook andere attracties te bieden. De stad San Juan, de hoofdstad van de provincie, biedt historische bezienswaardigheden zoals de kathedraal van San Juan en het Museo Histórico Sarmiento. Je kunt ook genieten van de prachtige natuurlijke omgeving van de regio, met bergen, valleien en rivieren die uitnodigen tot buitenactiviteiten zoals wandelen, raften en paardrijden.

San Juan is een wijnregio die wijnliefhebbers zal verrassen met zijn uitstekende Syrah-wijnen en diverse terroir. Met zijn zonnige klimaat, vruchtbare grond en warme gastvrijheid biedt San Juan een onvergetelijke wijnervaring in het hart van Argentinië.