Cachapoal Valley

Cachapoal Valley is een belangrijke wijnregio in Chili, gelegen ten zuiden van Santiago. Deze vallei staat bekend om zijn uitstekende rode wijnen, vooral die van de Carmenère-druif, die een kenmerkende druif is geworden voor Chili.

Het klimaat in Cachapoal Valley is mediterraan, met warme zomers en koele nachten. De regio profiteert van de nabijheid van de Cachapoal-rivier, die zorgt voor een goede irrigatie van de wijngaarden. De thermische amplitude tussen dag en nacht helpt de druiven langzaam en gelijkmatig te rijpen, wat resulteert in wijnen met diepe kleuren, intense aroma’s en goed uitgebalanceerde smaken.

Cachapoal Valley staat vooral bekend om zijn Carmenère-wijnen. Carmenère is oorspronkelijk afkomstig uit Bordeaux, maar heeft in Chili een ideale omgeving gevonden om te gedijen. De Carmenère-wijnen uit Cachapoal Valley hebben intense aroma’s van rijp rood fruit, kruiden en een vleugje groene peper. Ze hebben een volle body, zijdezachte tannines en een lange, smakelijke afdronk.

Naast Carmenère worden in Cachapoal Valley ook andere druivensoorten verbouwd, zoals Cabernet Sauvignon, Syrah en Merlot. Deze druiven profiteren ook van de gunstige klimatologische omstandigheden en leveren wijnen op met karakter, structuur en complexiteit.

Een bezoek aan Cachapoal Valley biedt de mogelijkheid om te genieten van de prachtige wijngaarden en de gastvrijheid van de wijnmakers. Veel bodega’s in de regio verwelkomen bezoekers voor proeverijen en rondleidingen, waarbij je de gelegenheid krijgt om de heerlijke wijnen te proeven en meer te leren over het wijnbereidingsproces. Bovendien kun je genieten van het schilderachtige landschap en de nabijgelegen bezienswaardigheden, zoals het historische stadje Rancagua en het prachtige natuurpark Parque Nacional Río de los Cipreses.

Cachapoal Valley is een wijnregio die bekend staat om zijn uitstekende rode wijnen en zijn bijdrage aan de herontdekking van de Carmenère-druif. Met zijn mediterrane klimaat, vruchtbare bodems en gepassioneerde wijnmakers biedt Cachapoal Valley een unieke wijnervaring in het hart van Chili.